De Business

Punem punctul pe știi

Proiect inedit: 40 de case duplex înşiruite în Dancu

joi, 09 iulie 2015, 01:50
3 MIN

Lucrările la noul ansamblu imobiliar vor demara la începutul lunii viitor. Casele vor fi construite în imediata apropiere a fostului Motel Dancu.

O firmă înfiinţată anul trecut vrea să dea lovitura în Dancu un un proiect rezidenţial inedit în judeţ. Societatea Casa cu grădină SRL şi-a propus să construiască în zona Dancu 40 de case duplex în următorii cinci ani. Terenul pe care va răsări Ansamblul Rezidenţial „Casa cu grădină” se întinde pe 12.000 metri pătraţi, fiind situat pe strada Dacia, în imediata apropiere a fostului Motel Dancu. Lucrările la prima fază a proiectului, când vor fi construite primele 4 case duplex, vor începe pe 1 august. Investiţia estimată de dezvoltator pentru ridicarea celor 40 de case duplex se ridică la 3,5 milioane euro.

 
Ideea este inspirată din occident
 
„Ideia afacerii a apărut în primăvara anului 2014 când pe internet am remarcat faptul că în Germania, Anglia, Danemarca, Finlanda, Italia s-au construit peste 15.000 de case duplex înşiruite, proiecte care au avut succes. Şi în România în multe oraşe au început astfel de proiecte şi se continuă extinderea şi dezvoltarea lor”, ne-a spus iniţiatorul proiectului din Dancu, Tudor Munteanu, asociat şi administrator unic la SC Casa cu grădină SRL. Potrivit datelor culese de acesta din piaţa de profil, în judetul Iaşi în doar trei locaţii mai există realizate astfel de case duplex înşiruite. „În satul Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, a existat un singur întreprinzător, care beneficiind de surse financiare private, a realizat în perioada iunie-decembrie 2013 trei case duplex înşiruite, ce au fost imediat valorificate în totalitate. Câştigul relativ mic l-a determinat însă pe acel antreprenor să renunţe la proiect şi să treacă la construcţia a 7 blocuri dezvoltate pe P^4E^M, apartamente care în marea lor majoritate se află şi în prezent la vânzare”, a indicat reprezentantul firmei. Un proiect similar a fost realizat în 2013 şi în Păcurari, vis-a-vis de rond ERA – a adăugat acesta – cele trei case duplex înşiruite fiind vândute imediat de dezvoltator. Nu în ultimul rând, modelul respectiv a fost testat cu brio şi în localitatea Miroslava, la circa 500 metri de Staţiunea Pomicolă, unde au fost ridicate zece case duplex înşiruite. „Conform spuselor proprietarului, acestea au fost vândute la două luni de la terminarea lor”, a menţionat Munteanu.
 
În ce interval se situează preţul caselor
 

În primul an dezvoltatorul preconizează realizarea primelor 4 case duplex/8 case individuale, desfăşurate pe parter/etaj/mansardă, în două variante. Preţul unei case va fi diferenţiat în funcţie de solicitarea clientului în ceea ce priveşte amenajarea mansardei. Astfel, casa cu suprafaţa desfăşurată de 105 mp, cu mansarda formată din hol cu casa scării (cu suprafaţa de 5,12 mp) şi cameră (cu suprafaţa de 27,77 mp), va fi vândută cu 49.000 euro, adică 466 euro per metru pătrat. În acest pachet intră locul de parcare, amenajat în exteriorul curţii.În cea de-a doua variantă disponibilă, mansarda este compartimentată în hol cu casa scării, două camere (una de 9,38 mp, cealaltă de 10,36 mp), baie şi balcon, iar locul de parcare va fi amplasat în curtea proprietăţii. Preţul de vânzare în acest caz va fi de 54.000 euro. „Cei mai importanţi clienti ai noştri vor fi tinerii, dar şi restul populaţiei interesate din municipiul şi din judeţul Iaşi, cumpărători care tânjesc după o locuinţă de tip casă pe pământ, unde să beneficieze de linişte, prin existenţa unui singur proprietar pe verticală şi unde să aibă asigurat confort şi intimidate, grădină cu gazon, flori şi arbuşti, parcare şi împrejmuirea pentru un singur proprietar”, a mai spus dezvoltatorul. De asemenea, reprezentanţii firmei ce va ridica ansamblul spun că negociază şi pentru a instala în zonă un complex comercial de tip supermarket, dar şi alte unităţi utile precum bănci ori farmacii.

 

 

Comentarii