De Business

Punem punctul pe știi

Proiect inedit de prezentare online a birourilor de IT

sâmbătă, 12 martie 2016, 02:50
3 MIN
 Proiect inedit de prezentare online a birourilor de IT

Vor fi promovate firmele din industria IT care se preocupă cel mai mult de resursele umane.

 

Consultantul imobiliar Dan Zaharia a lansat un proiect online inedit ce are drept scop promovarea celor mai frumoase spaţii de lucru din industria IT din nord-estul României. Proiectul Birouri Vii – „Spaţii pentru oameni’ este un program care îşi propune să aducă în centrul atenţiei comunitatea din industria IT & Outsourcing printr-o serie de video-interviuri realizate în birourile companiilor, cu oameni pasionaţi de ceea ce fac şi manageri care oferă atenţie sporită în crearea unui mediu de lucru prietenos şi relaxant pentru angajaţi. În materialele respective se va pune accent „mai mult pe oameni decât pe metri pătraţi”, pe viziunea pe termen lung a companiilor din acest domeniu, „şi nu despre câte tone de fructe tropicale au consumat anul trecut”, potrivit unui comunicat al iniţiatorului proiectului.

Prin acest proiect se doreşte aducerea în faţă a unor companii pentru care oamenii sunt cea mai importantă resursă, iar marea provocare va fi aceea în care spaţiul de lucru să îi ajute pe aceştia să fie mai comunicativi, mai productivi. Prin urmare, amenajarea birourilor este privită ca o investiţie pe termen mediu, şi nu doar ca o cheltuială în plus. Dacă acum 10 ani de zile, stocul de birouri moderne al Iaşului era cvasi-inexistent, cu doar câteva clădiri modernizate, astăzi putem vorbi de peste 150.000 mp de spaţii pentru birouri, iar cererea de clădiri şi parcuri tehnologice este în creştere, ţinând cont de faptul că întreaga zonă de Nord-Est a ţării reprezintă «epicentrul» unui proces continuu de investiţii externe”, a declarat Dan Zaharia, fondatorul birourivii.ro. Prima companie prezentată pe platformă este Thinslices, al cărei sediu a primit anul trecut premiul pentru cel mai bun proiect de amenajare interioară din regiunea Moldovei din partea Ordinului Arhitecţilor.

Denumit „Muzeul Elefanţilor”, pentru că cei 64 de angajaţi se autointitulează „elefanţi”, proiectul de amenajare a sediului situat într-o clădire monument istoric de pe strada Vasile Alecsandri a fost realizat de echipa de arhitecţi MIOLK, care au trebuit „surprindă atmosfera de muzeu, într-un spaţiu contemporan şi unic”. „Spaţiile pentru birouri sunt locurile de muncă indispensabile oricărei activităţi, într-o mică proporţie sau în integralitatea ei. Transformările au început în România de la activităţi şi afaceri care au pornit din spaţiile disponibile ale locuinţelor, dar în anii care au trecut acestea s-au mutat tot mai mult în spaţii special destinate, care au sporit confortul şi atractivitatea. Recent, putem constata faptul că cele mai avansate construcţii din punct de vedere al sustenabilităţii, eficienţei energetice şi înglobării de sisteme avansate de management, sunt cele destinate birourilor”, a explicat Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. Potrivit fondatorului Dan Zaharia, deşi proiectul a demarat doar la nivel regional, pentru următorii doi ani se urmăreşte extinderea şi în alte oraşe. Reportajele ce vor dezvălui poveştile din spatele pereţilor de sticlă vor fi realizate de Raluca Munteanu, creative director la „Make Up Your Business”.  

 

 

Comentarii