De Business

Punem punctul pe știi

Propunere în CL: Terenurile de sport ale şcolilor ar putea fi folosite de toţi ieşenii

marți, 07 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Propunere în CL: Terenurile de sport  ale şcolilor ar putea fi folosite de toţi ieşenii

Consilierii locali cer introducerea unui regulament de utilizare a terenurilor de sport aferente şcolilor şi în afara programului. Accesul pe terenurile de sport ar urma să fie gratuit, pentru a stimula activităţile sportive.

„Încă din mandatul trecut, PNL a depus un proiect de hotărâre pe acest subiect, dar nu s-a întâmplat nimic. Poate va fi pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local data viitoare. Vrem să avem o populaţie sănătoasă, dar nu se vine deloc în întâmpinarea celor care vor să facă sport“, a declarat consilierul local PNL Răzvan Timofciuc. Propunerea PNL a fost reluată în cadrul şedinţei de ieri a CL, când consilierii au avut de discutat şi 17 proiecte de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru terenuri de sport şcolare. Propunerea liberalilor nu a primit un răspuns clar din partea reprezentanţilor municipalităţii. Aceştia s-au arătat dispuşi să deschidă terenurile de sport şcolare şi pentru public, dar numai cu aprobarea prealabilă din partea şcolii, pentru fiecare meci de fotbal între prieteni în parte. „Sigur că terenurile vor putea fi folosite şi de localnici, dar numai într-un mod organizat, nu toată lumea, oriunde, la orice oră. Să anunţe în prealabil intenţia de a folosi terenul“, a spus viceprimarul Radu Botez.

Toate proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri au fost aprobate fără comentarii, în unanimitate. În afara celor 17 rânduri de indicatori ai terenurilor de sport, au fost aprobate proiectele de modernizare şi dotare a creşelor nr. 1 şi nr. 10, ca şi 11 proiecte de investiţii în spitalele subordonate municipalităţii şi de dotare a acestora. Toate proiectele urmează să fie propuse spre finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării. A fost aprobată şi reducerea tarifelor de termoficare, preţul unei gigacalorii urmând să scadă cu 20 de lei în cazul populaţiei şi cu 11 lei în cazul persoanelor juridice. „Este o scădere de tarif care vine pe un fundal neelectoral. De fapt, nu este nici măcar an preelectoral. Trebuie subliniat că se pot lua măsuri cu impact pozitiv şi în afara campaniilor electorale. În 2010, CET cerea un preţ de 337 lei pe gigacalorie. Acum, populaţia va plăti 245 lei pe gigacalorie“, a precizat primarul Mihai Chirica. 

 

 

Comentarii