De Business

Punem punctul pe știi

Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ

Sapte preşedinti de Camere de Comerţ judeţene arată de ce mutarea Registrului Comerţului nu este o măsură potrivită şi mai ales benefică.

vineri, 15 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ

 Un grup de şapte preşedinţi de Camere de Comerţ din ţară au trimis adrese către preşedintele României, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministru şi parlamentari.

 

Preşedinţii Camerelor de Comerţ din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Prahova, Sibiu şi Vâlcea şi-au exprimat nemulţumirile legate de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dar şi faţă de posibila trecere a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Au fost sesizate deturnările de fonduri, fraudarea şi jaful făcut la Camera de Comerţ şi Industrie a României de un grup de Preşedinţi de Camere de Comerţ şi Industrie împreună cu Mihail M. Vlasov în situaţia nerealizării atribuţiilor stabilite de Legea nr. 335/2007, a funcţiilor şi menirii acesteia, cu implicaţii negative majore şi grave asupra funcţionării agenţilor economici, a Camerelor de Comerţ şi Industrie din România şi a economiei în general”, este menţionat într-o scrisoare semnată de cei nouă preşedinţi de Camere de Comerţ.
 
 
În adresa trimisă către conducerea ţării sunt explicate însă pe larg motivele nemulţumirilor. Printre acestea se numără următoarele: precizăm că Mihail M. Vlasov a reuşit să modifice Statutul CCIR, incluzând articole nelegale, care contravin flagrant Codului fiscal, Legii contabilităţii şi legilor care reglementează organizarea şi funcţionarea structurilor de tip asociativ, a cheltuit, în perioada 2008-2012 suma de 8.000.000 euro, reprezând fonduri la dispoziţia preşedintelui fără documente contabile justificative”, dar şi faptul că Vlasov a refuzat să dea curs solicitării unor membri din plenul Colegiului de Conducere (CC) şi Adunării Generale (AG) din 23 aprilie 2012 de a prezenta justificarea cheltuirii fondurilor aflate la dispoziţia Preşedintelui, acelaşi lucru făcându-l şi Comisia de Cenzori”. Mihail Vlasov nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

 

Comentarii