Revoltător: primul medic care a consultat copilul cu meningită a spus că plânge pentru că „îi cresc dinţii“

Protest în stradă anunţat de sute de mămici, după moartea unui bebeluş chiar în elicopterul SMURD

vineri, 21 octombrie 2016, 01:54
2 MIN
 Protest în stradă anunţat de sute de mămici, după moartea unui bebeluş chiar în elicopterul SMURD

Ieşirea în Piaţa Unirii, astăzi, la ora 16, a fost organizată pe reţelele sociale. Cei vizaţi de protest sunt medicii 

Mămicile din toată ţara ies în stradă. Sensibilizate de moartea bebeluşului de opt luni din Suceava, care a decedat în timp ce era transportat spre Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, mămicile au anunţat pe o reţea socială că vor ieşi să protesteze împotriva me­dicilor. La Iaşi, mămicile se întâlnesc astăzi, 21 octombrie, în Piaţa Unirii, la ora 16. Proteste similare sunt anunţate în Suceava, Bacău, Cluj-Napoca, dar şi la Ministerul Sănătăţii, în Capitală.

Micuţul Matias Uriciuc a murit marţi după-amiază, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD către Iaşi. Mama co­pilului a lansat acuzaţii dure privind transferul întârziat către Iaşi, copilul fiind plimbat de la un medic la altul. 

Primul care a intrat în contact cu bebeluşul suferind a fost medicul de familie, care i-ar fi recomandat tratament la domiciliu cu antibio­tic, suspectând că băieţelului „îi cresc dinţii“. În fapt, copilul, cu febră puternică şi convulsii, a fost internat abia peste câteva zile, în stare critică, la Suceava, infecţioniştii gândindu-se la o posibilă meningo-encefalită. Marţi, la ora 16, bebeluşul a fost urcat într-un elicopter SMURD cu recomandarea de a fi internat la Iaşi, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“. 

În timp ce era transportat, copilul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, cel de-al doi­lea fiindu-i fatal. În prezent, trupul co­pilaşului se află la Institutul de Medicină Le­gală din Iaşi. 

Comentarii