Protestele preoților după Sinodul din Creta, analizate într-o şedinţă a Mitropoliei Moldovei

joi, 19 ianuarie 2017, 21:21
1 MIN
 Protestele preoților după Sinodul din Creta, analizate într-o şedinţă a Mitropoliei Moldovei

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-a întrunit pe 17 ianuarie într-o şedinţă extraordinară, la reşedinţa mitropolitană din Iaşi. 

Aceasta a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, iar la ea au luat parte toţi marii prelaţi ai MMB – IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, PS Corneliu, Episcopul Huşilor, şi PS Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La această întâlnire s-au adus în discuţie divergenţele din comunitatea preoţească după participarea mitropolitului Teofan la Sinodul de la Creta. „S-au analizat în cadrul şedinţei evoluţiile recente din cuprinsul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei cu privire la problematica legată de Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a avut loc în insula Creta în luna iunie 2016. S-a insistat şi cu acest prilej asupra necesităţii abordării acestei probleme cu discernământ, a evitării tendinţelor schismatice şi a stăruirii în mărturisirea dreptei credinţe şi în rugăciune pentru păstrarea unităţii Bisericii“, au transmis reprezentanţii Mitropoliei. În afară de acest lucru, pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte referitoare la viaţa bisericească din Moldova, dar şi analiza lucrării misionare a Asociaţiei „Oastea Domnului“. 

Comentarii