Radu speră ca Moş Nicolae să vină cu un răspuns de la medicii din Elveţia

marți, 02 decembrie 2014, 02:55
2 MIN
 Radu speră ca Moş Nicolae să vină cu un răspuns de la medicii din Elveţia

Familia tânărului sportiv depistat cu cancer a reuşit să strângă 26.000 de euro din donaţii pentru tratamentul ce ar urma să aibă loc în ţara cantoanelor.

Radu aşteaptă cu emoţii ca medicii de la clinica din Elveţia să-i trimită răspunsul pe care îl aşteaptă de o săptămână. De el depinde viaţa lui. Răspunsul ar trebui să conţină preţul exact al tratamentului şi data la care trebuie să se prezinte pentru proceduri. Atât el, cât şi familia speră ca până la Crăciun să înceapă tratamentul, care este unul de durată. Din această cauză, dacă ar începe iradierile la începutul lunii acesteia, nu va putea fi de Sărbători acasă. „Încă nu am primit răspunsul de la medicii din Elveţia, am mai trimis astăzi un e-mail. Dacă nu plecăm până vineri, Radu ar trebui să înceapă iar şedinţele de chimiote­rapie la spital la noi. Starea lui este ace­eaşi, aşteptăm şi noi dintr-un moment în altul, ne dorim să plecăm cât mai repede“, a spus tatăl Cristinel Avasilcăi, îngrijorat.

De la şedinţele de chimiote­rapie, Radu se simte foarte slăbit, are stări de vomă şi este nevoit să stea în perfuzii zile întregi. Tratamentul din Elveţia constă în iradierea cu plutoniu pe o perioadă de 7 săptămâni şi are ca scop distrugerea tumorii aflate pe nervii optici. Răducu va fi supus la acest tratament câte cinci zile pe săptămână, iar după tratament va trebui să revină în Elveţia de mai multe ori pentru analize şi control. Iniţial, medicii de acolo le-au dat părinţilor o sumă orientativă, estimată la 20.000 de euro. În funcţie de cât a mai scăzut tumora, preţul poate scădea ori poate creşte dacă tumora s-a mărit. Dacă apar complicaţii, de asemenea apar costuri suplimentare. Până în prezent s-au strâns peste 26.000 de euro, bani donaţi de ieşeni, colegi de şcoală, profesori, şi nu numai. Radu Ionuţ Avasilcăi are 17 ani şi este elev la Liceul Sportiv din Iaşi, fiind în acelaşi timp şi sportiv la echipa de fotbal CSMS din Iaşi.

Cei care doresc să mai ajute familia pentru cheltuielile neprevăzute din timpul tratamentului o pot face în continuare în cele două conturi deschise pentru Răducu: RO87RNCB0684143599090001, cont în lei deschis la BRD pe numele Avasilcăi Radu Ionuţ şi RO87RZBR0000060017229228, cont deschis în euro la Raiffeisen Bank pe numele tatălui, Avasilcăi Cristinel. Cei care doresc să contacteze personal familia îl pot suna pe tată la numărul de telefon: 0741.101.685.

Comentarii