RAPORTUL primarului Gheorghe Nichita pentru 2014. „A fost un an de vârf”

marți, 31 martie 2015, 14:34
2 MIN
 RAPORTUL primarului Gheorghe Nichita pentru 2014. „A fost un an de vârf”

Raportul primarului Gheorghe Nichita pentru anul 2014:

Raportul primarului de Iași Gheorghe Nichita pe anul 2014 by Cityzen

"Fără îndoială, anul 2014 a reprezentat un an de vârf pentru municipalitatea ieşeană, consemnând finalizarea şi darea în folosinţă a unor importante obiective de infrastructură urbană, toate finanţate cu ajutorul fondurilor europene.

Intrarea în circuitul public a Pasajului Rutier Mihai Eminescu, finalizarea completă a modernizării Bazei de Agrement Ciric, încheierea amplului proiect ce a vizat creşterea accesibilităţii spre zona centrală, economică şi comercială a Iaşului şi finalizarea Centrului Tehnologic Regional reprezintă patru proiecte de anvergură concretizate în acest an, generatoare de modernitate în peisajul urban al Iaşului.

De asemenea, pe parcursul anului 2014 au fost demarate sau continuate alte proiecte cu finanţare europeană, aflate acum în stadii avansate de execuţie şi ale căror termene de finalizare sunt fixate pentru anul 2015. Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere, dezvoltarea şi reabilitarea arterei funcţionale Sud, regenerarea urbană a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, construcţia Pasajului Rutier Octav Băncilă, înfiinţarea Muzeului Municipal sunt doar căteva dintre proiectele pe care intenţionăm să le finalizăm în acest an.

Dincolo de proiectele care privesc modernizarea urbană, municipalitatea a continuat în 2014 demersurile  îndreptate spre obţinerea de către Iaşi a titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.  În acest context, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei s-a bucurat de un succes deplin, manifestarea înregistrănd o creştere valorică semnificativă.

În planul educaţiei, am acordat o atenţie deosebită  îmbunătăţirii condiţiilor de studiu ale elevilor ieşeni, efectuând investiţii substanţiale pentru renovarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar. De altfel, valoarea generată de şcoala ieşeană, de lumea academică în general, a fost evidenţiată  în cadrul ediţiei din 2014 a “Serii Valorilor”, eveniment organizat de municipalitate.

Pe întreg parcursul anului 2014, administraţia locală s-a preocupat de buna funcţionare a oraşului, de asigurarea unui confort urban la nivelul cerut de civilizaţia specifică unei metropole europene. Grija faţă de mediul ambiant, asigurarea liniştii şi ordinii publice, oferirea de servicii publice eficiente către populaţie au reprezentat priorităţi ale activităţii Primăriei municipiului Iaşi.

Plecănd de la bilanţul pozitiv al anului 2014, pot spune că perspectivele lui 2015 sunt optimiste. Va fi un an al desăvărşirii proiectelor de modernizare a Iaşului, un an al succesului unei viziuni constructive, menită a aduce oraşului nostru binemeritată împlinire citadină", se precizează în raportul pe care îl găsiţi pe scribd.com.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii