Război al scrisorilor între Cristian Adomniţei şi PSD

sâmbătă, 06 septembrie 2014, 01:56
2 MIN
 Război al scrisorilor între Cristian Adomniţei şi PSD

După ce şeful CJ le-a scris primarilor despre cum s-au împărţit la CJ banii în defavoarea lor, cu votul PSD, liderul consilierilor PSD le-a scris şi el. Ce le-a spus, vedeţi în rândurile ce urmează!

Singurul criteriu de împărţire a banilor către comunele judeţului pare să fi devenit cel politic. Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu, a trimis o adresă primarilor din judeţ prin care explică votul dat de consilierii judeţeni la ultima şedinţă în plen, în cadrul căreia a fost repartizată suma de 32,9 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Consilierii PSD, PPDD şi PLR au votat în favoarea menţinerii unui model echilibrat economic şi aplicat de mulţi ani, care ia în calcul un raport suprafaţă/populaţie de 60% la 40%, spre deosebire de colegii liberali, care ar fi dorit un raport de 90% la 10%. Interpretând politic datele economice, preşedintele CJ susţine acum că ho­tărârea privind alocarea fondurilor după formula tradiţională ar avantaja localităţile urbane în de­fa­voarea celor din mediul rural. Majo­ritatea consilierilor judeţeni au decis însă să urmeze principiul «banul urmează omul». Decizia noastră este şi un mod de a respecta votul ieşenilor din alegerile locale din 2012, câtă vreme am fost trimişi să reprezentăm în CJ oameni şi nu nişte suprafeţe de teren decupate din statistici“, a precizat Stanciu.

Explicaţiile PSD vin la două zile după ce preşedintele CJ, Cristian Adomniţei a acuzat majoritatea PSD-PPDD-PLR că a dirijat prin algoritmul de repartizare a banilor suma de 4 mi­lioane de lei către municipiul Iaşi, în defavoarea comunelor. Acuzele au fost aduse tot printr-o adresă trimisă prima­rilor din judeţ.

„În varianta propusă de PSD, comuna Schitu Duca va primi cu 172.000 de lei mai puţin decât în varianta propusă de mine, comuna Deleni cu 166.000 de lei mai puţin, comuna Dobrovăţ cu 157.000 de lei mai puţin, comuna Andrieşeni cu 125.000 de lei mai puţin, iar comuna Cotnari cu 111.000 de lei mai puţin. În schimb, municipiul Iaşi va primi cu 4 milioane de lei mai mult în varianta propusă de PSD. Vă invit să trageţi concluziile“, se menţiona în adresa semnată de Adom­niţei.

Comentarii