De Business

Punem punctul pe știi

„Regele mall-urilor”, Iulian Dascălu, în cursă pentru titlul de „rege al birourilor”

miercuri, 28 septembrie 2016, 18:19
1 MIN
 „Regele mall-urilor”, Iulian Dascălu, în cursă pentru titlul de „rege al birourilor”

Antreprenorul ieşean Iulian Dascălu este printre primii investitori imobiliari care a testat piaţa de clădiri de birouri din oraşele secundare ale ţării, iar în ultimul an şi-a concentrat atenţia spre extinderea agresivă a portofoliului său de pe acest segment.

După ce a investit peste 530 milioane euro în cele cinci malluri ale sale din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, asigurându-şi poziţia de lider regional, Dascălu a observat potenţialul de dezvoltare al acestor oraşe şi pe sectorul birourilor

În luna mai a acestui an, Dascălu a inaugurat cea de-a cincea clădire de birouri din cadrul ansamblului Palas Iaşi. Ca şi în cazul dezvoltărilor de retail, el abordează o strategie precaută şi în acest domeniu şi nu construieşte decât la comandă.

În această toamnă, antreprenorul aşteaptă finalizarea celei de-a şasea clădiri de birouri din Iaşi, cu o suprafaţă de 15.000 mp, care deja este ocupată în totalitate.

În paralel, la Timişoara, el lucrează la două din cele şapte clădiri de birouri ce vor flanca Iulius Mall. Prima, cu o suprafaţă comercială de 18.000 mp, urmează a fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an, iar a doua, puţin mai mică, va fi terminată în primăvara lui 2018.

Ieşeanul are în funcţiune cinci clădiri de birouri la Iaşi şi două la Cluj-Napoca, care totalizează o suprafaţă de 63.000 mp. În acestea au sedii peste 55 de corporaţii, cu peste 7.500 de angajaţi.

Aflați amănunte de pe capital.ro

Comentarii