Regretele lui Enescu

miercuri, 29 iunie 2016, 01:43
5 MIN
 Regretele lui Enescu

 Mijlocaşul şi-ar fi dorit să continue la CSMS Iaşi. Fotbalistul are cuvinte de laudă la adresa Iaşului şi confirmă că metodele de lucru ale antrenorului Nicolo Napoli au fost depăşite

 
“Ziarul de Iaşi” continuă discuţiile cu jucătorii care au plecat în această vară de la CSMS. După Nuno Viveiros, Andrei Enescu îşi prezintă punctul de vedere legat de experienţa avută în Copou.
 
– Andrei, cum ai primit vestea că Iaşul nu ma contează pe tine în sezonul viitor?
– Sincer, am fost surprins. Când faci un retur foarte bun, iar apoi din 40 de meciuri joci 30, te aşteptţi să continui, chiar dacă relaţia mea cu domnul Napoli nu a fost bună.
 
– De ce?
– Poate pentru că m-a adus domnul Prunea şi nu domnul Napoli, nu ştiu. Nu am greşit cu nimic. m-am pregătit mereu foarte bine, nu am comentat nimic niciodată, am avut grijă la viaţa extrasportivă.
 
– Randamentul tău nu a mai fost însă la acelaşi nivel ca în primăvara trecută.
– Sunt conştient de asta, şi pe mine m-a durut cel mai mult. E greu să lucrezi însă când mereu se strigă la tine, când eşti schimbat mereu primul. Acest lucru mă ambiţionase însă şi îmi doream foarte mult ca în această vară să revin la forma din sezonul trecut.
 
– Nuno Viveiros a spus despre Nicolo Napoli că nu pregătea meciurile, nu avea metode de antrenament ori discurs motivaţional.
– Poate lumea crede că cei care nu au fost reţinuţi în lot spun asta pentru că sunt supăraţi. Dar când jucători de bază, rămaşi acum, i-au spus şi în faţă domnului Napoli, de faţă cu toată echipa, ceea ce ştie tot vestiarul, că are patru antrenamente şi metode depăşite, ce se mai poate spune? Nu mai vreau să repet ce a spus Nuno, au fost afirmaţii corecte. Iaşiul l-a făcut antrenor pe domnul Napoli! Aduceţi-vă aminte de cum a plecat de la Astra, Braşov sau Craiova. Nu vreau să intru în polemică, vreau ca lumea să ştie adevărul. Firesc, când echipa are rezultate, e şi meritul antrenorului. E absurd însă să-şi aroge toate meritele, mai ales că toţi de la club ştiu că echipa şi stabilitatea financiară au fost cheile rezultatelor.
 
– Să înţeleg că ai plecat cu un gust amar de la Iaşi.
– Nu voi confunda niciodată Iaşul cu domnul Napoli. Cu excepţia dumnealui, voi avea toată viaţa un respect deosebit pentru toată lumea de acolo, fani, colegi, lumea de la club. La toţi le mulţumesc mult! M-am simţit foarte bine la Iaşi, am fost plătit la timp, respectat, apreciat, am trăit într-u oraş foarte frumos, în care îmi doresc să revin şi să joc.
– Ce faci acum?
– Sunt în discuţii cu câteva echipe, aştept concretizarea lor. Şi voi fi un mare fan al CSMS în cupele europene! 
 
 
 
FCM Politehnica în loc de CSMS!
 
Actualul club de fotbal ieşean ar putea avea alt nume în stagiunea următoare. „Am cerut ca în sezonul viitor să ne înscriem cu denumirea Fotbal Club Municipal Politehnica. Cred că nu vor fi probleme, aşteptăm confirmarea oficială a aprobării cererii noastre. Ar fi un prim pas spre revenirea la denumirea de tradiţie a clubului de fotbal a Iaşului, palmaresul dorid să-l recuperăm ulterior”, a declarat preşedintele Comitetului Director al CSMS Iaşi, Leonida Antohi. Reamintim, actuala echipă ieşeană a fost înfiinţat în acelaşi an în care FC Politehnica a fost exclusă din competiţii de Federaţia Română de Fotbal, 2010, ca urmare a fuziunii dintre Navobi Iaşi şi Tricolorul Breaza. Iniţial, gruparea care activează în Liga I a purtat numele ACSMU Politehnica Iaşi, trecerea la CSMS făcându-se în 2011. 
 
Încă o remiză
 CSMS Iaşi – Osmanlîspor 1-1 (1-0), în cel de-al doilea meci amical al ieşenilor disputat în cantonamentul din Turcia. Aflată în cantonament în Turcia, CSMS Iaşi a disputat aseară al doilea meci amical al verii. În disputa derulată la Bolu, exact lângă hotelul unde este cantonată echipa ieşeană, CSMS a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), cu formaţia Osmanlîspor. Aceasta a terminat sezonul trecut pe locul V în prima ligă turcă şi va juca în turul II preliminar al Europa League, ca şi Iaşul. Românii au deschis scorul prin Roman, în minutul 31 şi au fost egalaţi la ultima fază a meciului, în prelungiri, după un autogol al lui Frăsinescu. CSMS a jucat în formula: Caparco (’46 – Grahovac) – Voicu, Mihalache (’63 Ciucă), Frăsinescu, Sato – Ciucur (’83 – Goge), Mitic (’63 – Gheorghe), Creţu, Ţigănaşu – Cristea, Roman (’46 – Piccioni).

Torje nu a fost prezent la turci, el revenind deocamdată la Udinese, clubul care-l împrumutase anul trecut la Osmanlispor. În schimb, Raul Rusescu şi Lukasz Szukala au fost introduşi la pauză, fundaşul accidentându-se repede şi fiind înlocuit. Formaţia turcă a contat pe echipa de bază, care a fost lipsită de prospeţime, fiind la finalul unui cantonament în care a lucrat fizic. Osmanlispor va lucra tehnico-tactic începând de la finalul săptămânii. La CSMS, filipinezul Sato a lăsat o impresie bună şi are şanse de a fi legitimat, în timp ce la Aniţoiu s-ar putea renunţa. Informaţiile au fost oferite de reprezentanţi ai clubului.  Reamintim, în primul test al verii, ieşenii au înregistrat o altă remiză, 3-3 cu Neftci Baku (Azerbaijan). 

 
 
 
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii