De Business

Punem punctul pe știi

Relocarea magazinului Dedeman din Manta Roşie a intrat în linie dreaptă

miercuri, 14 octombrie 2015, 01:50
2 MIN
 Relocarea magazinului Dedeman din Manta Roşie a intrat în linie dreaptă

 Iasitex, firmă care a vândut recent un teren către Dedeman, face ultimele pregătiri pentru demolarea clădirilor ce sunt situate pe amplasament.

Dedeman curăţă terenul de la Ţesătura cu „mâna” Iaşitex. Societatea controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) eliberarea documentaţiei necesare demolării mai multor construcţii. Acestea sunt amplasate pe terenul de 4.000 metri pătraţi adjudecat la licitaţie de Dedeman la finele lunii august 2015, contra sumei de circa 1 milion euro. La acea dată, acest activ, împreună cu construcţiile, a fost vândut la cea de-a treia şedinţă de licitaţie organizată de Iaşitex la preţul de 190 euro per metru pătrat (fără TVA). Anterior, Dedeman şi Lidl şi-au adjudecat cei aproape 46.000 metri pătraţi aflaţi în portofoliul fondului israelian Green Plaza, între cele trei societăţi fiind semnat un precontract în luna martie 2015. Valoarea estimată a afacerii se ridică la peste 7 milioane euro.

Pe terenurile ce anterior aparţinuseră fondului de investiţii Green Plaza şi Iaşitex SA se va construi un magazin de bricolaj Dedeman, un supermarket Lidl şi o staţie de carburanţi. „Nu pot să avansez un termen când vor fi începute lucrările de relocare a magazinului din Manta Roşie. Momentan aşteptăm emiterea tuturor autorizaţiilor”, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” Dragoş Pavăl, co-proprietarul lanţului de magazine Dedeman. Odată cu începerea lucrărilor de relocare a magazinului Dedeman la Ţesătura, în zonă se vor crea aproape 200 de locuri de muncă, iar investiţia doar în clădiri se ridică la 1 milion de euro. „Magazinele vor avea un impact pozitiv evident, prin crearea directă a aproximativ 130 slujbe permanente şi indirecte, a circa 70 de locuri de muncă temporare (constructori, şoferi). Ca urmare a dezvoltării agenţilor economici locali, conexe investiţiei de aproximativ 1.000.000 euro a investitorului, se vor crea în mod indirect şi alte locuri de muncă“, notau reprezentanţii Iaşitex SA şi Green Plaza în documentaţia pentru obţinerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Terenul din Manta Roşie, unde acum este amplasat magazinul Dedeman, nu va fi vândut, a mai spus Pavăl, ci va fi folosit pentru o investiţie ulterioară.  

 

Comentarii