Românii au cinstit cum se cuvine 23 August

vineri, 26 august 2016, 01:50
4 MIN

* Azi începe ultimul week-end de vară; nu-i mare chestie, au mai fost toamne şi n-a crescut nivelul de trai, doar cel al alcoolemiei, că peste vreo lună începe să bolborosească tulburelul. Au mai rămas nişte zile de vară, iar românii se zbat să profite de toţi banii; cum banii sunt cam puţini, ei n-au avut alte distracţii decât să sărbătorească ziua de 23 August. Despre cum au sărbătorit unii români, în cele ce urmează:

* Domnul Anton Ciupercă a încercat ca măcar de 23 August să devină un angajat model, care face cinste colectivului. Încercarea a fost încununată de succes: luni a primit un avans din leafă, iar marţi a făcut cinste colectivului cu vişinată de casă, vodcă la litru, vermut cu cola, frăguţă de la socri etc. Tot colectivul a fost groaznic de mahmur miercuri şi joi.

* Aureliu Ploşniţă, patron de firmă, n-a avut cu ce să-şi plătească angajaţii nici pe luna august, dar a avut în schimb o idee bună: amintindu-şi de anii tinereţii, când era utecist, a comandat un panou cu pozele salariaţilor şi inscripţia "Cinste lor!". După două zile a găsit birourile goale, doar cu mobila şi perdelele. După patru zile a găsit un anunţ într-un ziar local "Vindem calculatoare, imprimante, copiatoare şi echipamente puţin folosite".

* În cinstea zilei de 23 August, fostul premier Victor Viorel Ponta a scris nişte cărţi originale şi valoroase: "Pădurea Spânzuraţilor de frânghie", "Romeo şi prietena lui Julieta", "Bătălie şi Pace", "Toporişca", "Membrii familiei Moromete" şi "Descălţat". Cu prilejul lansării volumelor, cititorii săi au stat de câte trei-patru ori la coadă la autografe.

* Pentru a avea ce raporta la fierbinte final de august, celebrii Buzdugan şi Morar au copiat cu 30 la sută mai multe poante apărute în presă şi pe site-urile de umor, la noi şi la colegii noştri din restul ţării, pe care le-au spus pe post ca fiind ale lor. Depăşirea de plan a fost dedicată fostului prim-ministru.

* Tot în amintirea sărbătorii de odinioară, nenumăraţi foşti tovarăşi au pornit în pas vioi către cel mai apropiat loc de petrecere în sânul naturii şi într-un mod cât mai plăcut, pe bază de mici, muştar, ceafă, ciocănele şi bere. Toţi ştiau foarte bine de ce se află acolo şi ce anume sărbătoresc; toţi, cu excepţia ursului, care a apărut din tufe, atras mai mult de semnificaţia evenimentului decât de parfumul fripturilor de pe grătar. În ciuda intervenţiei echipelor de salvare, ursul a plecat cu micii şi a lăsat doar farfuriile cu quinoa, goji şi coji.

* Ca pentru a retrăi plăcutele momente ale tinereţii lor eroice dintr-o epocă în care erau la modă şi la mare preţ chemările la întrecere socialistă, foştii sondori de la o fostă schelă de foraj i-au chemat la întrecere pe foştii oţelarii de la fosta oţelărie a unui fost mare combinat. Întrecerea s-a desfăşurat pe locul fostului combinat, azi bază de agrement aparţinând fostului director al acestuia, până când participanţii care n-au căzut sub mese au rămas doar cu banii de autobuz.

* Cu prilejul zilei de 23 August 2016, vedetele posturilor de televiziune Antena3 şi RomâniaTV au pomenit în direct de 2,7 ori mai des "Băsescu" şi "tehnocraţi". Tot în cinstea evenimentului, nenumăraţi gropari din judeţul Teleorman au raportat că sunt pregătiţi trup şi suflet să depăşească măcar de două ori planul la deshumări, în toamna electorală care se apropie.

* Preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a declarat nimic cu prilejul sărbătorii de 23 August, în toată această perioadă el urmărind cu atenţie şi interes ca nu cumva cineva să întoarcă armele împotriva lui.

* Mai multe colective, asociaţii şi organizaţii de săteni din judeţul Vaslui au vrut să raporteze importante depăşiri de plan la indicatorii de consum (mai ales consum de spirtoase), dar n-au mai putut, fiind prea beţi. Au reuşit în schimb să anunţe că au depăşit norma mii de oameni ai muncii care activează în domeniul vidanjării şi care au desfundat de patru ori mai multe canale, latrine şi fose septice. Roadele muncii lor au fost dedicate clasei politice actuale. Ura!

Comentarii