Românii cu ochii-n soare

marți, 21 iulie 2015, 07:12
3 MIN
 Românii cu ochii-n soare

* Până când se va găsi cineva sau ceva care să-i dea la operaţie lui Victor Ponta, preocupările românilor vor rămâne legate de apropierea concediului, banii pentru concediu, concediul sau îndepărtarea concediului (în cazul celor care deja s-au întors).

Chiar chestia cu Grecia a căzut bine pentru cei aflaţi în concediu, că le-a oferit o nouă distracţie, mai ieftină decât revistele cu integrame: discuţiile despre greci şi românii care, "deşi mai muncitori, n-au avut noroc". Situaţia Greciei face ca turistul moldovean, cel vrâncean şi cel ungurean să intre în vorbă, să se pună de acord, apoi să bea şi o bere; se ştiu şi cazuri de amoruri înfocate, iscate din conversaţii: "Duduie, privirea dumneavoastră valorează mai mult şi decât datoria Greciei!". Dar, repetăm, toate astea sunt doar accesorii ale verii, ale concediului, ca lingura de măsurat din cutiile cu detergent… Vara e în plină acţiune, iar turiştii români profită din plin, după cum urmează:

* Căldura şi legea îi silesc pe patroni să asigure apă minerală, duşuri şi răcoare; un patron din judeţul Vaslui a scăpat prin fugă de bătaie, după ce angajaţii săi, înfierbântaţi, au descoperit cu stupoare că în peturile de apă minerală primite la locul de muncă se afla chiar apă! Tot apă minerală au primit de la conducere şi angajaţii unei fabrici de îmbuteliat apă minerală, în vreme ce managerul băii comunale din Consumatori a avut grijă de salariaţi şi le-a oferit duşuri. Trebuie menţionat şi patronul unui mic atelier, care a instalat în secţii ventilatoare: deşi atelierul nu are curent electric, oamenii se răcoresc, învârtind cu schimbul elicele ventilatoarelor şi bând bere.

* Nişte turişti aflaţi la mare au asistat la bătaia dintre maimuţele unor fotografi de plajă; din câte relatează martorii, cele două animale s-au scuipat, îmbrâncit, păruit şi trântit la pământ, apoi şi-au adresat injurii, din cauza unui porumb fiert, pe care şi-l disputau. Fotografii şi-au despărţit vietăţile, le-au legat de gărduţ şi s-au luat la bătaie în locul lor, pentru acelaşi porumb fiert, comportându-se şi mai nedemn ca ele. Până la urmă, ştiuletele a fost câştigat de al treilea fotograf de plajă, cel care făcea poze cu leul, pe care s-a făcut că-l dezleagă şi-l asmute pe cei doi.

* Fotograful cu leul a rămas cu porumbul, dar fără clienţi: amatorii de pozare cu atracţii de la mare s-au repezit spre un alt domn, care umbla şi el pe plajă cu o creatură nemaivăzută, despre care unii au spus că ar fi chupacabra, alţii că e un Yeti, Omul Zăpezilor, iar câţiva au afirmat că e, mai mult ca sigur, un exemplar unic de ceva din filmele horror. Auzind părerile celor din jur, făptura l-a pocnit pe domn cu geanta şi s-a răstit la el "Cornele, neisprăvitule, chiar n-auzi ce zice ăştia de mine? Ce faci, mototolule?". Cornel i-a răspuns, timid: "Nu pot să mă pun cu ei, stimată mamă-soacră!".

* Vara e şi sezonul intoxicaţiilor cu alimente de la terase, nu mereu depozitate în condiţii corespunzătoare: după ce au consumat câteva ore la terasa "Delfinaşul", zeci de turişti de sex masculin au prezentat, a doua zi, o stare de rău general, moleşeală, greaţă, vărsături, dureri de cap şi musculare, chiar delir. Rudele celor suferinzi bănuiesc că e vorba despre o intoxicaţie cu cremă de prăjituri alterată, cu ecler sau îngheţată, dar ospătarii de la terasă spun că aceştia au consumat de peste două sute de lei fiecare, dar n-au mâncat nimic. Vom reveni cu noi ştiri de pe frontul luptei dintre români şi sezonul estival!

 

Comentarii