Ruşinică, să nu spunem ruşine!

luni, 25 noiembrie 2013, 02:50
7 MIN

SC Bacău – CSMS Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a XV-a a Ligii a II-a de fotbal. CSMS a fost învinsă de o echipă nou-promovată, care pierduse acasă toate jocurile disputate în compania echipelor fruntaşe. Gazdele, care au ratat mai multe ocazii mari, au fost mult mai determinate. Singurul capitol la care CSMS s-a impus a fost cel al barelor: 2-1 în favoarea oaspeţilor

 
Bacău: Petrariu – Luncanu, Lozneanu, A. Burcă, Sascău (’88 – Mihălăchioaie) – L. Dumitriu – Şchiopu, Cl. Tudor, B. Rusu (’76 – Adăscăliţei), Hurdubei – B. Ungureanu (’81 – Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.
Iaşi: B. Miron – Firoiu, Creţu, Vişa, Vladu – Onofraş, Olah, Mihalache, Ţigănaşu (’72 – Cl. Ionescu) – Herghelegiu, Dobre. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Burcă (’40), Lozneanu (’90), Petrariu (‘90^2) – Vladu (’51), Dobre (’57), Creţu (’89).
Arbitri: Lucian Rusandu (Sfîntu Gheorghe); Sebastian Stoianof (Constanţa), Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamţ).
 
1-0, min. 87: Predoiu, din careul mic, după o pasă din lateral dreapta trimisă de Luncanu.
 
CSMS s-a făcut de ruşine sâmbătă, la Bacău, în faţa unei echipe nou-promovate, în care doar ex-ieşeanul Claudiu Tudor mai arată cu adevărat a fotbalist. Pe terenul pe care Clinceni, Berceni, Slobozia şi Farul s-au impus, Iaşul a intrat în categoria Rapid Suceava şi Unirea Tărlungeni, singurele formaţii pe care SC le-a învins acasă în acest sezon. Eşecul a fost consecinţa unui joc lipsit de idei şi determinare, prestaţia Iaşului surprinzând negativ pe mai toată lumea prezentă sâmbătă pe stadionul “Aerostar”.
Pe arena situată lângă pista aeroportului din Bacău, fotbalul a aterizat abia la jumătatea primei reprize, când Hurdubei a şutat puternic, de la 16 metri, lateral stânga, peste poartă. Gazdele au irosit apoi trei ocazii imense în doar patru minute. Miron a avut două intervenţii de efect (în minutul 26 a deviat mingea în bară, după şutul sănătos trimis de Ungureanu, de la 22 de metri, iar apoi l-a blocat pe Rusu, care rămăsese singur cu portarul, după o pasă a lui Tudor), iar Rusu, scăpat singur, în minutul 29, după o ezitare a lui Vişa, a lobat peste goal-keeperul Iaşului dar şi peste poartă. CSMS a arătat într-un singur moment că este echipa care are ca obiectiv promovarea, Onofraş (’32) trimiţând în bară, din careul mic, după o centrare a lui Herghelegiu.
Băcăuanii au intrat mai timid după odihnă, însă oaspeţii nu au profitat. Mihalache, care-şi încercase şansa, de la distanţă, şi în minutul 34, nu i-a dat mari emoţii lui Petrariu în minutul 50, iar Dobre a ratat întâlnirea cu mingea, patru minute mai târziu. Gazdele se trezesc după un sfert de oră de la pauză: Miron prinde mingea şutată pe spate de Ungureanu şi are şansă la încercarea lui Luncanu (’61), de la 12 metri, care trece la o palmă “peste”. Jocul a intrat apoi în conservare până pe final, doar o centrare a lui Ţigănaşu (’66) trecând periculos prin faţa porţii. Înmuiată la propriu (pe tot parcursul jocului a burrniţat) şi la figurat, partida se trezeşte brusc, cu şapte minute înainte de finiş, când Miron are o nouă intervenţie salutară, la şutul expediat de Adăscăliţei, de la 20 de metri.  
Peste trei minute, Iaşul are o şansă importantă de a înscrie, însă, după un corner, Luncanu scoate de pe linia porţii reluarea lui Mihalache, care trimite apoi în bară.Imediat, Bacăul iniţiază un contraatac care, în urma gafelor fundaşilor ieşeni, ajunge să se deruleze “doi contra unu”, Luncanu şi Predoiu conlucrând pentru înscrierea golului care avea să decidă soarta partidei. Bacăul s-a impus astfel surprinzător în faţa unei echipe care nu a arătat deloc că pretenţiile de promovare sunt justificate, faptul că Miron a fost MVP-ul jocului spunând totul.  
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Viorel Tănase: “Mă bucur pentru victorie, pentru atitudinea şi determinarea băieţilor. Am făcut o primă repriză bună, în care ne puteam desprinde, chiar dacă şi ei au avut o bară. Diferenţa a fost făcută de determinarea dusă la extrem. Ţinând cont de adversar şi de obiectivele lui, azi mi-am dorit să nu pierdem. De aceea, am şi făcut a doua schimbare defensivă. Vorbisem cu băieţii ca în ultimele 15 minute să blocăm şi să contraatacăm şi ne-a ieşit. CSMS e o echipă experimentată, masivă, însă azi şansa ne-a surâs şi am reuşit să învingem. E important să gestionăm foarte bine această victorie şi să legăm al patrulea rezultat pozitiv etapa viitoare. Mai avem mult de muncă”.
Marius Lăcătuş: “Sunt total nemulţumit de joc, atât ca prestaţie cât şi ca rezultat. Am făcut un joc slăbuţ, ca să nu zic slab. Ne-am creat destul de puţine şanse de a marca. Îmi doresc cu totul şi cu totul un alt joc, mult mai combinativ, în care să ne creăm situaţii, să marcăm, nu să suferim şi să sperăm că prin două-trei acţiuni mai bune putem marca şi câştiga. În defensivă s-au făcut greşeli de poziţionare, greşeli individuale, de interpretare a fazei, lucru care i-a pus pe adversari în situaţia de a ajunge să finalizeze. Trebuie să ne schimbăm atitudinea, dacă vrem să sperăm la promovare. Sper să fi fost doar o zi mai neagră, iar în viitoarele jocuri să avem o echipă mai agresivă, care să depună un efort mai mare, să practice un joc mai bun. După cum decurgeau antrenamentele, am crezut că suntem pe drumul cel bun, însă m-am înşelat. Ne-a lipsit răutatea, în sensul pozitiv al cuvântului. Trebuie să ne revenim repede, timpul nu ne aşteaptă”.
 
 
Culese în fugă de la Bacău
 
acum, s-a întreţinut înainte şi după joc cu Marius Lăcătuş. ^ CSMS a avut o mini-galerie, formată din circa 10 persoane. Galeria gazdelor a ajuns la meci după startul acestuia şi a fost “recompensată” la sfârşit de primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Acesta a declarat că obiectivul iniţial al băcăuanilor, evitarea retrogradării, ar putea fi schimbat în calificarea în play-off. ^ În ciuda faptului că jocul Iaşului a scârţâit serios, Lăcătuş a efectuat o singură schimbare! Explicaţia antrenorului a fost: “Jucătorii pe care îi aveam pe bancă erau pentru posturile pe care jucătorii din teren au făcut un joc destul de bun. Am considerat că nu puteau aduce ceva nou. Pe viiitor trebuie să căutăm să aducem un atacant, dacă vrem să avem soluţii mai multe şi mai bune”. ^ Preşedintele gazdelor, Liviu Goian, fratele internaţionalului român Dorin Goian, a dezvăluit cum a mobilizat echipa: “Le-am transmis jucătorilor că nu-s cu nimic mai prejos decât ieşenii şi că experienţa superioară poate fi anihilată de voinţă şi determinare”. ^ Preşedintele oaspeţilor, Florin Prunea, s-a arătat nedumerit de evoluţia echipei ieşene: “A fost o victorie muncită. Gazdele au fost mai motivate şi nu ştiu de ce s-a întâmplat acest lucru. Am făcut multe greşeli în defensivă, suferim la finalizare. Calitatea jocului a fost afectată şi de teren, care arată ca un câmp. S-ar putea să se amâne ultimele două etape şi putem să ne apucăm mai repede de munca de iarnă”.
 
Ardeleanu nu l-a iertat pe Lăcătuş

Invitat la meciul de sâmbătă de o televiziune, fostul fundaş al Bacăului, Vasile Ardeleanu, căruia Marius Lăcătuş i-a provocat o gravă accidentare (dublă fractură, tibie şi peroneu şi rupere de ligamente), după o intrare violentă, în startul unui meci Steaua – FCM Bacău, disputat în 1999, a refuzat să vină la stadion. Băcăuanul, care locuieşte acum în comuna Filipeşti, nu l-a iertat pe actualul antrenor al Iaşului nici până astăzi, el spunând că atacul violent al “Fiarei”, la o fază banală, i-a frânt cariera şi i-a generat viaţa grea pe care o duce acum. Ardeleanu mai susţine că Lăcătuş nu l-a ajutat cu nimic după accident, căutându-l doar o singură dată, la spital. Întrebat de incidentul din 1999, Lăcătuş a declarat că nu are nicio remuşcare: “M-am oferit să-l ajut cu recuperarea, i-am oferit atunci o sumă de bani pe care n-ar fi câştigat-o la Bacău nici în zece ani şi m-a refuzat. Au fost şi alţi jucători accidentaţi în timpul unor meciuri, asta e viaţa de fotbalist. Nu am vrut să-l accidentez”.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii