S-a încheiat tabăra socială de la Muncel, pentru elevii defavorizaţi din judeţ

vineri, 30 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 S-a încheiat tabăra socială de la Muncel, pentru elevii defavorizaţi din judeţ

47 de elevi din judeţul Iaşi s-au întors ieri din tabăra socială de la Muncel, o localitate în apropierea Paşcaniului. Elevii selectaţi pentru această tabără provin de la şcoli din Podu Iloaiei, Glodenii Gândului, Crucea, Ţigănaşi, Horleşti, Satu Nou – Belceşti şi Colegiul Naţional Iaşi, participanţii provenind din familii cu o situaţie financiară precară, dar cu rezultate bune la învăţătură. 

Elevii au participat la diferite activităţi edu­caţionale, dar şi la campionate sportive, la un atelier de socializare pe tema dezvoltării stimei de sine, au mers în drumeţie în satul Muncelul de Sus şi au vizitat biserica de lemn din localitate, construită la începutul secolului al XIX-lea. Tinerii au mai participat şi la o „Vânătoare de comori“ care s-a finalizat cu un concurs de cultură generală. Nu au lipsit dintre activităţi nici focul de tabără sau concursurile de talente.

Alexandra, de la o şcoală din Podu Iloaiei, a declarat că tabăra a impresionat în mod deosebit: „Este un loc liniştit, cu aer curat şi cu oameni minunaţi. Mi-am făcut prieteni noi, am jucat jocuri distractive, am or­ga­nizat un spectacol de talente şi am jucat fotbal pe teren. În fiecare di­mi­neaţă ne trezeam auzind Imnul Ro­mâniei. Ne-am jucat în parc. Am participat şi la un instructaj unde Poliţia ne-a prezentat cum se circulă corect, de la ce vârstă ai voie să faci anumite lucruri şi mi-a plăcut că ne răspundeau la orice întrebare“, a declarat tânăra. Tabăra s-a desfăşurat în perioada 24-29 iunie. 

 

 

Comentarii