S-au chinuit şi cu necăjiţii

luni, 18 noiembrie 2013, 21:38
3 MIN
 S-au chinuit şi cu necăjiţii

CSMS Iaşi a câştigat fără emoţii partida cu Unirea Tărlungeni, însă prestaţia gazdelor a lăsat de dorit

 
Ajutată de remiza obţinută de SC Bacău pe terenul liderului, FC Clinceni, CSMS Iaşi, care a trecut sâmbătă, cu 2-0, de Unirea Tărlungeni, a egalat la puncte formaţia clasată pe primul loc în Seria I a eşalonului doi. Vestea bună legată de clasament nu trebuie să şteargă în totalitate impresia cenuşie lăsată de trupa ieşeană în partida cu Unirea. Fără a avea vreo problemă în adjudecarea victoriei, gazdele au creat o stare de iritare în rândul puţinilor spectatori care mai urcă în Copou, calitatea prestaţiei trupei pregătite de Marius Lăcătuş lăsând de dorit.
Dacă în alte jocuri, problemele erau legate atât de nesiguranţa defensivă cât şi de lipsa de inspiraţie la finalizare, de această dată restanţele s-au adunat doar la ultimul capitol. Asta pentru că apărarea Iaşului a şomat în faţa unei echipe pentru care eşalonul secund este o pălărie evident prea mare, Unirea arătând ca o trupă de liga a IV-a din vremurile postdecembriste. De altfel, faptul că oaspeţii au avut o singură încercare cadrată, şi aceea timidă, spune multe despre forţa ofensivă a unei grupări braşovene limitate şi extrem de timorate, element care a ieşit în evidenţă şi pe parcursul meciului şi la final, la declaraţiile mai mult decât respectuoase date de antrenorul Laszlo Balint.
Trecând la jocul ofensiv al Iaşului, cenuşiul a fost generat de mai multe aspecte. În primul rând, de hăul existent la mijlocul terenului, distanţa dintre linia defensivă şi cea ofensivă fiind imensă. În plus, plasarea foarte avansată a jucătorilor de bandă a făcut ca Olah şi Dedu să pară rătăciţi în zona de la mijloc. De aceea, construcţia gazdelor a suferit din plin, mai ales în primul act, când au apărut doar trei faze importante, linia de patru plasată în faţa celor patru apărători ai oaspeţilor neavând materie primă suficientă. Nici după pauză lucrurile nu au mers prea grozav în atacul moldovenilor, deşi superioritatea evidentă din duelurile “unu contra unu” şi căderea fizică a oaspeţilor au făcut ca Iaşul să aibă mai multe momente bune, lipsa de inspiraţie etalată la finalizare (Ionescu i-a luat exemplul lui Herghelegiu) făcând ca scorul să fie minim până în minutul 90. La plusuri trebuie remarcat faptul că reintegrarea lui Vladu în echipă a dinamizat flancul stâng, toate acţiunile periculoase din actul doi plecând din acea zonă a terenului.

Pentru ieşeni, gradul de dificultate ale antrenamentelor cu public începe să crească. Până la următorul joc de acasă, cu Brăila, o formaţie amărâtă, însă cu ceva tradiţie, CSMS are în această săptămână o partidă ceva mai dificilă, cu SC Bacău, o grupare nou-promovată inconstantă, care alternează evoluţiile slabe cu cele mulţumitoare.

Comentarii