De Sănătate

Punem punctul pe știi

S-au terminat lucrările agricole la ţară, se umplu spitalele la Iaşi

sâmbătă, 14 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 S-au terminat lucrările agricole la ţară, se umplu spitalele la Iaşi

Zilele acestea, clinicile Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon“ au atins capacitatea maximă de internări, atât la Nefrologie, cât şi la Urologie ajungând foarte mulţi pacienţi care au nevoie de tratament de specialitate. 

Reprezentanţii unităţii medicale spun că această creştere a numărului de oameni care ajung la spital este cauzată în special de schimbarea anotimpurilor, implicit şi de temperaturile scăzute. „Atât schimbarea anotimpurilor, cât şi faptul că oamenii au mai terminat din lucrările agricole pe care le aveau sunt aspecte care au dus la o creştere importantă a numărului pacienţilor adresaţi pentru probleme acute sau cronice care s-au decompensat, şi se poate spune că în ultimele gărzi avem un număr extrem de mare de pacienţi. Există din păcate o problemă cu locurile libere, suntem nevoiţi să folosim efectiv fiecare loc liber din spital pentru a interna cazurile grave, sau să amânăm şi să temporizăm internarea pacienţilor care pot suferi amânare“, a explicat Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Astfel, aproape în fiecare gardă rămân internaţi câte 10-15 pacienţi în Clinica de Nefrologie şi câte 20 la Urologie, în condiţiile în care capacitatea secţiilor este de 70, respectiv 75 de paturi. „Pentru a evita aceste situaţii, sfătuim pacienţii să ia legătura cu medicul curant, să meargă la controalele regulate şi să continue să ia medicaţia, iar pentru cei care sunt fragili, în vârstă sau pacienţi care au boli ce scad deficitul imunologic, să evite aglomeraţiile“, a completat medicul ieşean.

Comentarii