Să fie ziua cea mare pentru Relu Fenechiu? Are şanse să iasă din puşcărie

joi, 25 august 2016, 02:03
2 MIN
 Să fie ziua cea mare pentru Relu Fenechiu? Are şanse să iasă din puşcărie

Fostul lider liberal are azi prima şansă să iasă din puşcărie. Relu Fenechiu, aflat acum încarcerat la Ploieşti, a depus deja o cerere de liberare condiţionată, prima la care are dreptul. Cererea acestuia va fi judecată astăzi la Judecătoria Vaslui.

Arestat între timp într-un alt dosar, fostul lider liberal Relu Fenechiu este la un pas de a-şi ispăşi pedeapsa din dosarul „Transformatorul“. Ex-ministrul a formulat o cerere de liberare condiţionată pe care a înregistrat-o la Judecătoria Vaslui, localitate în care a stat încarcerat cea mai mare parte a perioadei de până acum. Magistraţii din judeţul vecin au stabilit pentru astăzi primul termen al judecării acestui dosar, existând şi posibilitatea ca pronunţarea să fie amânată.

Relu Fenechiu a fost încarcerat în Penitenciarul Vaslui până să fie arestat preventiv de către DNA Ploieşti într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, în timpul în care era membru al Guvernului, ministru al Transporturilor, după ce ar fi cerut 620.000 de euro de la firma Siveco, pentru a interveni pe lângă directori ai Ministerului Justiţiei, pentru ca respectiva firmă să câştige importante contracte publice.

Relu Fenechiu, ex-ministru al Transporturilor, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul“, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Alături de Relu Fenechiu a mai fost condamnat şi fratele său, Lucian, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă. Alţi trei directori din cadrul SISEE au fost, de asemenea, condamnaţi în acest dosar.

NOTĂ: În imagine, ieşirea lui Relu Fenechiu de la DNA Ploieşti, unde a fost pus sub acuzare pentru o mită de 620.000 de euro

Comentarii