Săptămâna Iubirii Comunale

vineri, 17 februarie 2017, 02:50
4 MIN
 Săptămâna Iubirii Comunale

* E o perioadă fierbinte, care seamănă, pe partea economică (vorba unui clasic în viaţă), cu decembrie, Luna Cadourilor: perioada dintre Valentine’s Day şi 8 Martie (care mai cuprinde Dragobetele şi 1 Martie), una de masive cheltuieli, fiindcă nimic nu e gratis, iar flacăra iubirii, pentru a fi menţinută, are nevoie de lemne, cărbuni ori gaz, care costă. În ciuda evenimentelor de pe scena politică (aşa spun comentatorii; mai potrivită ni s-ar părea "evenimente de sub cupola politică", fiindcă sugerează mai bine ideea de circ), care au semănat zâzanie între oameni şi cei de la putere, există entuziaşti care sărbătoresc dragostea: printre ei, primarul din Consumatori, cel care a inaugurat oficial "Săptămâna Iubirii Comunale"…

* Sponsorii au fost generoşi: filiala judeţeană a unui partid a donat pui congelaţi, ulei, salamuri, făină şi orez (rămase de după alegeri; nu s-au alterat prea tare, fiind iarnă), bufetul a pus la dispoziţie aceleaşi vechi pahare de unică folosinţă, dar spălate, iar o firmă specializată în contrafacerea spirtoaselor a oferit temelia. Primarul a tăiat, în aplauzele mulţimii, vechea panglică tricoloră folosită cu fiecare prilej festiv (pe care secretara o coase la loc, cu grijă, pentru a fi reutilizată), iar petrecerea a început.

* Tinerii l-au asaltat pe edil, cerându-i să oficieze "Căsătorii de probă, pentru o zi", cum au văzut la televizor că se practică în cluburile din Capitală; primarul a acceptat să oficieze doar cumătrii şi încuscriri de probă. Aceiaşi au dorit şi discotecă în spumă, tot ca în cluburi, dar nişte săteni enervaţi i-au împins în havuzul din piaţă, folosit de gospodine pentru a spăla rufe, aşadar plin de detergent. Mulţumiţi de spumă, tinerii s-au zbânţuit, în ciuda frigului, până când au aflat că în aceeaşi apă fusese spălat, de dimineaţă, şi un moş de 98 de ani, răposat în ajun.

* Bătrânii localnici au folosit la parametrii maximi făina, orezul, salamul şi puii, făcând un rachiu acceptabil, mult gustat de întreaga asistenţă. Unii au încercat să distileze pernuţele roz şi roşii pluşate, în formă de inimioară, care ornau holul Primăriei, dar au fost nemulţumiţi de rezultat, plângându-se că a ieşit un fel de lichior pentru femei, de maximum 50 de grade. Alţii au avut succes cu bomboanele şi fursecurile, din care au scos un produs de calitate; pe fondul consumului, un sătean s-a îndrăgostit brusc de baba Antena Aşchie, 87 de ani, şi a intrat peste ea în casă; din fericire, strigătele bătrânei au fost auzite de vecini, iar îndrăgostitul a fugit cu pantalonii în vine şi două gâini în cârcă.

* Flăcăii au cerut concursuri de sărutat şi s-au înscris cu toţii; fetele de măritat au refuzat să participe, pe motiv că tinerii nu se spală pe dinţi şi miros a ceapă, usturoi şi ţuică, dar s-au înscris mai multe doamne între două vârste (a opta şi a noua, mai exact), motiv pentru care flăcăii s-au întors la băut; pe înserat au ieşit afară şi s-au bulgărit cu toată zăpada galbenă adunată de lângă gardul bufetului.

* Miercuri a fost organizat un "Târg de Bărbaţi", tot ca în localurile de fiţe: doamnele mai cu dare de mână au fost invitate să liciteze pentru diverşi tineri, câştigătoarea urmând a petrece cu alesul o seară romantică. Tinerii licitaţi încă nu se treziseră din mahmureală şi se clătinau pe scenă când au venit invitatele (soţiile prefectului, preşedintelui CJ şi alte neveste de şefi de la judeţ); printre aburii consumaţiei, câţiva şi-au amintit de rostul lor acolo şi au încercat să-şi arate bărbăţia, iar doamnele au început să ţipe. La final, nişte babe din sat l-au întrebat pe primar dacă pot licita şi ele pentru flăcăi, dar pe datorie, cu plata la pensie: "Maică, de vreo doi băieţi aş avea nevoie, pacatilii meli, să-mi taie lemnili şi să deie la purcel!", ne-a spus una dintre ele.

 

Comentarii