Şapte reuşite de meci

joi, 23 februarie 2017, 02:43
3 MIN
 Şapte reuşite  de meci

 

Goluri cu nemiluita în optimile de finală ale Ligii Campionilor desfăşurate marţi în prima manşă: Manchester City – AS Monaco 5-3 şi Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 2-4
 
Deşi nu a avut în program meciuri atât de aşteptate ca acelea de săptămâna trecută, Liga Campionilor şi-a început calupul al doilea din manşa tur a optimilor de finală cu două partide doldora de goluri: Manchester City – AS Monaco, scor 5-3 şi Bayer Leverkusen – Atletico Madid scor, 2-4. La Manchester, monegascii au fost la un pas de a da lovitura, unde au condus cu 2-1 şi au beneficiat de un penalty, dar columbianul Radamel Falcao a ratat. Liderul din Ligue 1 a început mai bine meciul şi a ratat primele ocazii de gol, prin Benjamin Mendy (‘18) şi prin fundaşul polonez Glik (‘19), care a şters cu capul o minge centrată în careu. Dar City a deschis scorul în min. 26, prin Sterling, care a reluat simplu centrarea lui Sané, lansat de David Silva. La scurt timp, oaspeţii au restabilit egalitatea, prin columbianul Falcao (‘32), care a înscris din plonjon, la centrarea lui Fabinho. Tânărul atacant francez Mbappé (18 ani) a ratat ţinta în minutul 36, dar a reuşit să îşi aducă echipa în avantaj patru minute mai târziu, la primul său meci ca titular în Champions League. garda jos. Monaco a beneficiat de penalty, acordat la semnalizarea arbitrului adiţional, după ce Otamendi l-a faultat pe Falcao, dar columbianul a executat lamentabil lovitura de pedeapsă (‘50), portarul Caballero reuşind să apere fără probleme. În loc de 3-1 pentru Monaco, scorul a devenit 2-2, pentru că City a profitat de acest moment şi a reuşit egalarea (‘58), Agüero marcând cu largul concurs al portarului Subasic. Monaco nu renunţat la luptă şi a trecut din nou la conducere, în min. 62, când Falcao l-a întors de două ori pe Stones şi l-a executat cu un lob pe Caballero.  Apoi City a avut zece minute de graţie, în care a punctat de trei ori: Agüero (‘72) a reluat din voleu mingea centrată din corner de David Silva, Stones (‘77) a împins mingea în plasă la centrarea lui De Bruyne, deviată perfect de Touré, iar Sané (‘82) a finalizat simplu mingea trimisă la Agüero, la un nou atac devastator al echipei engleze. Antrenorul “cetăţenilor”, Josep Guardiola, a menţionat că Manchester City vrea să marcheze cât mai multe goluri în returul cu AS Monaco. " Dacă nu marcăm la Monaco, vom fi eliminaţi", a subliniat el.
 
Dacă returul din Principat “se joacă cu garda jos. Atletico Madrid a făcut un pas important spre sferturile de finală  Bayer a avut o posesie mai bună a mingii, dar Atletico a făcut din nou dovada pragmatismului său obişnuit sub bagheta antrenorului Diego Simeone şi a câştigat fără emoţii.  Niguez (’17), Griezmann (’25) au pus repede 0-2 pe tabelă. În partea secundă Bayer a redus din diferenţă (‘48), prin Bellarabi, care a marcat din centrarea lui Henrichs. Peste doar două minute, Gameiro a fost aproape să refacă ecartul de pe tabelă, dar a nimerit bara (‘50). Atletico s-a desprins la 3-1 (‘59), când Gameiro a marcat din penalty, după ce tot el fusese ţinut de Dragovic. ”Aspirinele” au mai revenit o dată, cu ajutorul fundaşului Savic, care a trimis în propria poartă mingea centrată de Brandt (‘68). Soarta partidei şi probabil a calificării a fost tranşată în ultimele minute de joc de ”veteranul” Fernando Torres, care a marcat la opt minute de la introducerea sa pe teren (‘86), acesta fiind al 20-lea său gol în Champions League.  Leverkusen, care era neînvinsă acasă de zece meciuri în cupele europene (din noiembrie 2014, 0-1 cu Monaco) a avut doi titulari sub 20 de ani, Havertz (17 ani) şi Henrichs (19).

 

Comentarii