Săteni pârliţi din Vlădeni percheziţionaţi de mascaţi într-o afacere de 60 de milioane euro

miercuri, 24 iunie 2015, 01:57
2 MIN
 Săteni pârliţi din Vlădeni percheziţionaţi de mascaţi într-o afacere de 60 de milioane euro

„Ei credeau că semnează contracte de muncă, dar au semnat nişte cecuri”, ne-a spus Cătălin Brînzanu, primarul comunei Vlădeni.

Cinci săteni din localitatea Iacobeni, comuna Vlădeni, au primit ieri “vizita” poliţiştilor bucureşteni, într-un dosar uriaş de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia au fost treziţi ieri “cu noaptea în cap” de poliţişti, iar casele le-au fost percheziţionate. “Au venit la ora cinci dimineaţa şi i-au controlat pe aceştia. Sunt săraci toţi, nu au făcut afaceri în viaţa lor. Sătenii su spus că au fost puşi să semneze nişte hârtii, ei credeau că sunt contracte de muncă, dar au semnat nişte cecuri”, a spus Cătălin Brînzanu, primarul comunei Vlădeni.

În total, la nivel naţional, 600 de poliţişti din Bucureşti au făcut 151 de percheziţii, în Iaşi, municipiul bucureşti, şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa.

“Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu domeniul de activitate comerţul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice şi juridice, fără documente legale iar pentru a justifica stocul de marfă deţinut, ar fi înregistrat achiziţii fictive în cuantum de 59 milioane de euro de la 47 societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul în acest caz adus bugetului statului este de 10 milioane de euro”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Dosarul este instrumentat de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.  

Comentarii