Se anunţă scandal: patru pe jumate de loc, la uneperiştii ieşeni!

marți, 12 ianuarie 2016, 02:50
3 MIN
 Se anunţă scandal: patru pe jumate de loc, la uneperiştii ieşeni!

Vă povesteam zilele trecute despre peripeţiile politice ale bravului gheneral Izmană, fostul căpitan de intendenţă ajuns acuma şef de partid politic, ba chiar şi fost premier interimar nu cu mult timp în urmă. 

Şi vă ziceam acolo că, pentru a nu risca să se ducă la neamicul Drac Nea cu propuneri indecente de liste comune ca să nu rişte să fie dat afară de teleolteanul care nu-l suportă, gheneralul ar fi luat la telefon filială cu filială câte un şef din teritoriu, ca să negocieze mai întâi cu respectivii, caz cu caz, cum se pot face liste comune în fiece giudeţ, şi abia apoi să se ducă la Drac Nea, cu ploile aranjate.

S-a început cu baronii, vrânceanul Hoprişan fiind în capul listei, iar filiale cu probleme, şi la partidoi dar şi la uneperişti, fiind lăsate mai spre final. Apăi pe noi, sinceri să fim, ne şi buşeşte râsul când ne gândim cam cum se va negocia la Iaşi, în condiţiile în care gheneralul Izmană are în soldă aici în târg dipotaţi şi sinatori racolaţi în timp aproape cam cât se prognostichează că va scoate în total partidoiul, la alegerile de anul viitor. Aşa că de unde să le mai dea şi lor?

Să zică saru’mâna gheneralul celălalt, de la Iaşi, E Mahăru, dacă prinde un loc pentru el, apoi ura şi la gară cu restul. Deh, aşa e când pariezi prost, mai ales în noaptea alegerilor. Apropo, staţi pe-aproape, căci am auzit că unii îşi negociază deja cenuşa pe care vor să şi-o toarne în cap acolo de unde au plecat! Dar mergeţi pe burtă deocamdată, că despre cine, ce, cum şi cât vorbim pe larg într-un episod viitor!

Scărpinături îngrijorate în barbă printre leberalii mai bătrâni

La mai bine de două luni de la lansarea neoficială a candidaturii şăfului de la avioane în cursa petru premărie, cică printre unii leberali mai venerabili şi mai hârşâiţi ar fi apărut numeroase îngrijorări şi lungi scărpinături sub barbă, dacă nu cumva s-au cam pripit şi nu au mai aşteptat olecuţă cu alegerea personagiului principal de snoava asta electorală a anului 2016.

Motivul, din câte se aude prin partid, ar fi acela căci junele catindat de la avioane este cam cu capul în nori în ce priveşte problemele grave din oraş, pe care nu le cunoaşte nici măcar cât un şofer amator ce merge zilnic cu maşina la serviciu şi înapoi, el având şofer personal la scară. Asta ca să nu mai spunem de chestiuni cu gigacaloria şi altele din categoria asta plictisitoare foc, unde cică e tufă de Veneţia: zero barat.

De altfel, din ce semnale circulă prin târg, cică şi publicul votant de dreapta ar fi remarcat că, în afară de prins avioane, acest catindat de la care se aşteaptă câte în lună şi în stele nu a avut nici măcar o ieşire publică, fie ea cât de anemică, despre alte probleme edilitare din oraş. Şi, slavă Domnului, au fost aşa de multe încât parcă nici nu le mai putem duce… Unii zic că nu are nemica, căci omul învaţă repede, mai ceva ca în sesiune. Ehehe, dacă ar fi fost aşa de simplu, toţi, de la Pâcală încoace, eram premari acuma…

Comentarii