De Business

Punem punctul pe știi

Se apropie sfârşitul pentru o firmă din domeniul auto

joi, 03 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Se apropie sfârşitul pentru o firmă din domeniul auto

Planul de reorganizare al Trendo Automobile nu a mai primit aprobare după ce a fost contestat de către un fost partener.

 

Compania Trendo Automobile, reparator şi distribuitor de piese al mărcii Peugeot, va intra în faliment după ce importatorul Trust Motors a contestat planul de reorganizare propus de administratorul special Dan Ovidiu Necula. Reprezentantul Trendo Automobile a cerut confirmarea planului invocând o hotărâre a Adunării creditorilor din octombrie anul trecut, potrivit căreia creditorii au fost de acord cu implementarea planului de reorganizare. În luna noiembrie, însă, compania bucureşteană Trust Motors, importatorul mărcii Peugeot, a contestat confirmarea planului, arătând că „a fost desemnată în mod nejustificat în calitate de creditor indispensabil, că reorganizarea debitoarei se întemeiază în esenţă pe calitatea de reparator agreat şi distribuitor piese de schimb Peugeot, calităţi ce derivă din contractele încheiate cu ea, contracte care însă nu mai sunt în vigoare”.

Firma bucureşteană a precizat că a realizat contractul de colaborare ulterior deschiderii procedurii insolvenţei, pe fondul nedesfăşurării activităţilor ce constituie obiectul principal al contractelor şi al lipsei de personal necesar acestor activităţi. „Susţine creditoarea că se opune planului de reorganizare şi în considerarea faptului că potrivit planului debitoarea arată că va continua activitatea de reparator agreat şi distribuitor piese de schimb într-o altă locaţie decât cea convenită prin contract. Referitor la acest aspect, creditoarea arată că aceste contracte au prevederi exprese referitoare la schimbarea locaţiei, condiţii pe care debitoarea nu le-a respectat, iar o eventuală confirmare a planului ar duce la modificarea unilaterală a contractelor”, au mai menţionat reprezentanţii Trust Motors.

Fiind un creditor fără de care planul de reorganizare nu poate fi implementat, judecătorul sindic a apreciat că planul de reorganizare trebuie să fie infirmat, luând în calcul şi condiţiile stricte din contracte privind personalul şi dotările firmei. Începând cu data de 1 martie, Dan Ovidiu Necula are la dispoziţie 30 de zile pentru a formula apel împotriva sentinţei Tribunalului Iaşi. Firma Trendo Automobile este deţinută de Ioan Bejan (99%) şi societatea D&A Assistance Auto (1%), administrată de Dragoş Stăcescu. Potrivit tabelului definitiv de creanţe publicat în septembrie 2015, creditorii Trendo Automobile au de recuperat circa 20 milioane lei. Totodată, din tabel reiese că suma de 293.000 lei pe care o avea de recuperat Trust Motors a fost fost achitată integral. 

 

 

Comentarii