Se bat turcii cu otomanii ca să aducă autobuze la Iaşi

marți, 10 mai 2016, 01:56
1 MIN
 Se bat turcii cu otomanii ca să aducă autobuze la Iaşi

 BMC Truck & Bus aduce mijloace de transport asamblate în România, iar Anadolu Automobil ar importa ISUZU din Turcia

Două firme au depus oferte la licitaţia pentru furnizarea de autobuze noi Primăriei. BMC Truck & Bus SA, firmă cu acţionariat turcesc, care asamblează mijloacele de transport în România folosind componente de la firma mamă şi Anadolu Automobil, importatorul autobuzelor ISUZU fabricate în Turcia într-un joint venture cu japonezii, sunt singurele companii care s-au înscris la procedură. Dintre acestea, cea mai bună ofertă, din punct de vedere financiar, a fost înaintată de BMC, de circa 4,9 milioane lei.

Cealaltă companie, care are acţionariat turc, a ofertat 5,3 milioane lei, în contextul în care valoarea estimată de primărie pentru achiziţionarea a opt autobuze a fost de 6,1 milioane lei. Cele două firme îşi dispută şi primul contract scos la licitaţie de către municipalitate în decembrie 2015 şi care constă în furnizarea a patru autobuze, achiziţia fiind de circa trei milioane lei. Iniţial, Primăria a atribuit contractul către Anadolu, firmă care a avut o ofertă financiară mai bună.

Însă, BMC a depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) în care a reclamat mai multe aspecte de ordin tehnic cu privire la oferta Anadolu. CNSC a admis contestaţia BMC şi a obligat primăria la o nouă evaluare şi emiterea unui nou raport de atribuire. Deocamdată, municipalitatea nu a făcut publice rezultatele procedurii de licitaţie.

 

Comentarii