Se împart posturile de suplinitori din preuniversitar

marți, 13 august 2013, 01:50
2 MIN
 Se împart posturile de suplinitori din preuniversitar

După repartizarea posturilor titularizabile din învăţământul preuniversitar, cadrele didactice sau absolvenţii de facultate care au luat peste 5 la proba scrisă a examenului au şansa de a ocupa mâine un post de suplinitor din cele 1.027 disponibile.
La nivelul judeţului au fost scoase la concurs 1.129 de posturi, 743 fiind în mediul rural. Dintre acestea, doar 125 au fost cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Chiar şi aşa, mulţi candidaţi cu note peste 7 au refuzat să ocupe catedrele, pentru că distanţa dintre domiciliu şi şcoală era prea mare. „După şedinţele publice, 102 posturi titularizabile din 125 au fost ocupate. Celelalte 23 se transformă în posturi pe durată determinată şi se vor distribui în şedinţele publice din data de 14 august”, a precizat Bogdan Neculau, inspector responsabil cu educaţia permanentă la IŞJ Iaşi.
La repartizarea de mâine sunt aşteptaţi concurenţii cu note peste 5, precum şi profesorii care au obţinut în anii trecuţi peste 7 la titularizare. Fiecare candidat trebuie să se prezinte în centrul în care a dat examen – Colegiul Naţional, „M. Eminescu”, „Gh. Asachi” sau „O. Băncilă”.
Iaşul este judeţul cu cel mai mare grad de promovare din ţară pe locurile titularizabile. Peste 58% dintre concurenţi au obţinut peste nota 7, iar 86% peste 5. Doar 182 de cadre didactice din cele 1.238 care au susţinut teza au luat nota mai mică decât cea de trecere.

Comentarii