Se poate! Alte străzi din Iaşi vor fi distruse de lucrări!

sâmbătă, 07 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Se poate! Alte străzi din Iaşi vor fi distruse de lucrări!

ApaVital deschide şantiere de schimbat conducte pe mai multe străzi din oraş.

Ieşenii de pe mai multe străzi din oraş vor trebui să-şi pregătească galoşii. ApaVital a anunţat demararea unei licitaţii pentru selectarea unui constructor care să schimbe conductele şi să refacă branşamentele pe şase străzi din zona bulevardului Socola.

Urmează să fie efectuate lucrări pe străzile Cronicar Mustea, Mitropolit Varlaam, Iarmaroc, Veniamin Costache şi Duca Vodă, precum şi pe stradela Iarmaroc. „În prezent, reţelele de alimentare cu apă existente, realizate din tuburi de fontă şi oţel, au durata de viaţă depăşită. Reţelele de apă existente prezintă un grad avansat de uzură şi nu pot asigura exploatarea în condiţii de siguranţă. Se înregistrează numeroase avarii şi intervenţii pentru remedierea defecţiunilor, precum şi lipsa presiunii. De altfel, studiile de specialitate privind sănătatea populaţiei recomandă înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă vechi în vederea eliminării riscului de apariţie a unor boli specifice“, au precizat reprezentanţii ApaVital.

În total, urmează să fie înlocuite conductele pe o lungime de 2,5 km. În cadrul lucrărilor se prevede şi o subtraversare a bulevardului Socola, pe o lungime de 30 metri. Subtraversarea va fi executată la intersecţia bulevardului cu strada Bucium şi strada Cronicar Mustea, în dreptul blocului Granit. Primăria a solicitat ca lucrările să fie făcute fără afectarea traficului auto. Ca urmare, subtraversarea va fi făcută prin foraj orizontal. În schimb, trotuarele vor fi afectate de şanţurile ce vor fi săpate pentru realizarea forajului.

Licitaţia va fi organizată pe 20 septembrie, valoarea estimată a lucrărilor ridicându-se la 4,36 milioane lei, fără TVA. Termenul maxim de execuţie a fost stabilit de ApaVital la şase luni de la semnarea contractului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii