De Business

Punem punctul pe știi

Şeful de la Siraj face manevre cu terenurile societăţilor pe care le controlează

miercuri, 02 martie 2016, 02:50
2 MIN
 Şeful de la Siraj face manevre cu terenurile societăţilor pe care le controlează

Omul de afaceri sirian Ahmad al Deiri „jonglează” cu proprietăţile imobiliare din vecinătatea Siraj, prin firmele din sfera sa de influenţă. În ultimul raport publicat de lichidatorul firmei Rounad Impex este prezentată intenţia societăţii Siraj Prod de a achiziţiona două active din patrimoniul societăţii falite. O verificare atentă a modificărilor în timp a structurii acţionarilor celor două companii duce spre un numitor comun: patronul complexului comercial Siraj, Ahmad al Deiri.

 Înfiinţată în 2006 de fratele lui Al Deiri, Kheder, societatea falimentară Rounad Impex îl care ca asociat pe irakianul Husein Hadifh, însă administrator special al firmei este chiar Ahmad al Deiri. De cealaltă parte, firma Siraj Prod, cea care doreşte să cumpere imobilele, are adresa acelaşi număr ca Rounad Impex şi a fost înfiinţată în 2013 de Ali Aldiri. Imobilele în cauză sunt un spaţiu comercial de 105 mp de pe strada Cloşca şi un teren curţi – construcţii de 388 mp, de pe bulevardul Poitiers, nr. 14, pe care se află o construcţie cu amprentă la sol de 388 mp, formată din parter de 298,5 mp şi etaj cu suprafaţa utilă de 266,92 mp. După ce au fost scoase la vânzare la licitaţii fără să se prezinte nimeni, lichidatorul a primit două oferte de cumpărare din partea Siraj Prod.

„Pentru imobilul din bulevardul Poitiers se va achita suma de 933.000 lei astfel: 150.000 lei la încheierea actului de vânzare – cumpărare; 100.000 lei în luna următoare; restul de 683.000 lei în 16 rate egale până pe 18 aprilie 2018. Pentru celălalt imobil, se va achita suma de 370.000 lei în zece rate lunare egale”, potrivit lichidatorului. Creditorii garantaţi, Exim Bank şi CEC Bank, au aprobat ofertele, însă, conform legii, a fost organziată o licitaţie publică de supraofertare.

Cu alte cuvinte, pornind de la aceste preţuri propuse de Siraj Prod şi aprobate de creditori, dacă există alte persoane interesate de aceste proprietăţi imobiliare, ele pot depune oferte mai mari, pasul de supraofertare fiind de 10% din preţul de pornire. În cazul în care nu vor exista alţi ofertanţi până mâine, Siraj Prod va face o afacere bună doar cu imobilul de pe strada Cloşca, a cărui valoare de evaluare era cu 135.000 mai mare, preţul oferit pentru imobilul din Poitiers fiind similar celui la care a fost evaluat.

 

 

Comentarii