De Sănătate

Punem punctul pe știi

Şi-a înjunghiat grav amicul de bere la terasă, din cauza unor amintiri

luni, 17 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Şi-a înjunghiat grav amicul de bere la terasă, din cauza unor amintiri

Victima, un băiat de 26 de ani, se află în stare foarte gravă la spital, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale acesteia.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Paşcani, a fost adus în stare gravă ieri dimineaţă la Spitalul „Sf. Spiridon“ după ce a fost înjunghiat sâmbătă seară de prietenul său, cu care se afla la o terasă. Aceştia au venit împreună, şi se aflau la aceeaşi masă atunci când au început să îşi reproşeze lucruri din trecut, bărbatul de 23 de ani înjunghiindu-l pe cel de 26 de ani. La faţa locului au ajuns echipaje de Poliţie, precum şi o ambulanţă, bărbatul fiind dus la Com­partimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Paşcani, iar agresorul fiind preluat de echipajul de Po­liţie, pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut agresiunea.

În cursul dimineţii, acesta a fost transferat la Iaşi de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, fiind internat în Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul „Sf. Spiridon“. 

Conform medi­cilor, acesta prezenta o plagă înjunghiată inghinală, şoc hemoragic, a fost intubat oro-traheal şi ventilat mecanic, prognosticul fiind rezervat. Acesta nu este singurul caz de agresiune cu care s-au confruntat medicii urgentişti ieşeni, zilele acestea în Unitatea de Primire a Urgenţelor ajungând mai mulţi bărbaţi victime ale bătăilor. Unul dintre aceştia a fost un bărbat de 60 de ani care a fost lovit în cap cu un topor, suferind un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cu­noştinţei, necesitând internare. 

Un alt caz a fost al unui bărbat de 57 de ani, din Tomeşti, policontuzionat prin agresiune, cu traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, care a părăsit UPU fără aviz medical.

Comentarii