Şi băieţii cu ochi albaştri plâng: marea ţeapă A lu’ Ioana

vineri, 26 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Şi băieţii cu ochi albaştri plâng: marea ţeapă A lu’ Ioana

Dacă tot s-a înnorat aşa urât afară, haideţi să vă înseninăm noi puţin orizonturile povestindu-vă câte una sau alta din zona băieţilor cu ochi albaştri ca seninul cel mai pur, stimaţi telespectatori. 

De-un par egzamplu, voi aţi mai auzit ceva despre fostul şef cu ochi albaştri de la Iaşi A lu’ Ioana? Căcu noi mai că l-am uitat de tot pe personagiu, până zilele trecute când amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politico-administrativă de Bahlui, ne-a adus aminte de el. Şi încă în ce context: cică A lu’ Ioana ar fi început să încaseze ţepe de ţepe de când nu mai e stăpân pe serviciul băieţilor cu ochi albaştri.

Logic, dacă e să ne gândim că acuma nu îi mai este frică la oameni, nu-i aşa? Aşadar, auzim că, pe lângă terenoiul de la Bucium, pe lângă angroul din Bucovina pe care-l are împreună cu biznismnanul Başca, domn colonel şi-a mai tras la un moment dat şi un terenăloi pe undeva pe la Aroneanu. Semn, evident, că omul a adunat şi a pus deoparte ceva caşcaval, cât a stat în funcţie, şi că a scos de la ciorap nu tot odată, ci cu ţârâita. Numai că, aşa cum vă spuneam, cică la ultima achiziţie domn colonel şi-ar fi luat o ţeapă de zile mari, ţeapă chiar cu grad de general maior, dacă e s-o apreciem după stele şi fireturi.

Cu alte cuvinte, cică nici nu poate ridica nimic serios pe el, din cauza regimului acestuia, dar nici nu-l poate vinde la cât ar face, căci s-a dus deja buhul şi nu se bagă nimeni.Aşa că haideţi s-o dăm pe bune, stimaţi telespectatori: punem cu toţii mână de la mână şi-l ajutăm pe domn colonel cu pensioară greu de dus ca să iasă şi el din impas?

Un scenariu de vară

Vă povesteam ieri despre cum ar fi căzut la pace Dragnea şi Grindeanu, dar unii amici de la Bucureşti ne-au şi transmis că  ar fi vorba, de fapt, doar de un fel de pace mascată, căci Dragnea vrea în continuare să-l schimbe, dar încă nu a găsit ce să-i ofere lui Iohannis ca să intre şi el în jos. Căci schimbarea premierului, cum ştiţi, nu e posibilă fără complicitatea prezidentului.

Adică, dacă Dragnea poate forţa demiterea lui Grindeanu (planul ar fi prin demisia în bloc a tuturor miniştrilor), el nu mai poate forţa mâna lui Iohannis să numească pe cine vrea, căci preşedintele ar putea face figura şi ar putea numi pe altcineva, forţând crearea unei noi majorităţi. Nu credeţi? ce-aţi zice, să spunem, dacă i-ar propune postul lui Tăriceanu? Ha?

Comentarii