Societatea cibernetică învinge PSD

marți, 18 noiembrie 2014, 02:50
3 MIN
 Societatea cibernetică învinge PSD

Ponta şi PSD nu au intuit imensul potenţial contestatar al internetului.

Fac parte dintre cei care cred că votul de la prezidenţiale nu a fost atât unul în favoarea lui Klaus Iohannis, cât îndeosebi unul împotriva lui Victor Ponta. A lui Ponta perceput ca un bizar personaj politic, dar mai ales ca exponentul unui mod revolut de a înţelege politica.  

Pentru mine, votul de duminică a fost unul împotriva interlopilor din clasa politică, pe care Ponta se pregătea să-i salveze. A fost de asemenea un vot negativ la adresa trădătorilor ca Tăriceanu şi Meleşcanu, a primarilor traşeişti şi a tuturor celor care-şi schimbă periodic taberele, mânaţi de grobiene interese personale! Votul de la alegerile prezidenţiale a sancţionat figuri jalnice ca Dan Diaconescu şi CV Tudor, indivizi periculoşi ca Dragnea, Ghiţă sau Şova, dar şi presa mizerabilă precum Antena 3 şi România Tv. Sufragiul a fost şi unul de respingere a pomenilor electorale, a şantajului căruia îi cad mereu victime prea numeroşii asistaţi social din România, dar şi împotriva regilor din stirpea lui Cioabă, ca şi a implicării popilor în politică.

Nu în cele din urmă, ba chiar considerând asta un fel de concluzie, votul de duminică a fost unul profund anti-PSD! Pentru că, în pofida firavelor tentative de reformă internă, PSD a rămas acelaşi partid al politrucului Ion Iliescu, ce mizează doar pe partea întunecată a românului, pe lipsa lui de informaţii, pe fatalismul lui mioritic, ca şi pe naivitatea sa ancestrală. Din 1990, tot minţiţi poporul cu televizorul!  

Imensa greşeală a PSD a pornit de la convingerea că şpaga electorală îi va face pe românii ai căror părinţi şi copii au fost umiliţi în străinătate de către Guvernul Ponta să-l asculte în continuare pe Gâdea. Spre a da vina tot pe Băsescu, pentru că mai întâi Corlăţean, iar mai apoi Meleşcanu au încercat să oprească diaspora să voteze.

Eroarea de abordare a campaniei electorale de către PSD a a influenţat radical esenţa jocului politic. Dintr-o dorită (de către pesedişti) înfruntare între taberele pro şi anti-Băsescu, am sărit direct la o confruntare între taberele pro şi anti-PSD! Iar Ponta a pierdut partida pentru că românii (mai ales cei tineri), s-au unit, mai întâi pe net, iar apoi în secţiile de vot, împotriva PSD. În noiembrie 2014, alegătorii au făcut front comun împotriva unui mod total depăşit de a înţelege politica, în care minciuna şi dezbinarea reprezintă unele dintre armele de bază.

Este evident că am asistat la o victorie anti-PSD facilitată de internet. Reţelele de socializare s-au dovedit mai tari decât fumigenele otrăvitoare lansate de televiziunile lui Ponta. De aceea, eu cred că prezidenţialele au fost câştigate nu atât de Klaus Iohannis, cât mai ales de tânăra societate cibernetică. Pentru că Ponta şi PSD nu au realizat imensul potenţial contestatar al internetului. De azi, din orice partid aţi fi, de stânga ori de dreapta, politicieni corupţi, ca şi voi, aleşilor care nu vă respectaţi niciodată promisiunile electorale, feriţi-vă de internet! 

Comentarii