PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Soluţii ieftine pentru concediul în staţiune

luni, 11 iulie 2016, 07:42
4 MIN
 Soluţii ieftine pentru concediul în staţiune

* O staţiune de pe litoral e plină de ispite ca apa mării de meduze, ciupalaci, alge sau ce mai e la modă, funcţie de perioadă. Ne referim la acele ispite care golesc portofelul / cardul, fiindcă vanitatea omenească e mai presus de raţiune şi prima replică ieşită din gura turistului cap de familie este aia cu "Şi ce dacă-i scump? E concediu, am venit să mă distrez, nu să fac sărăcie!". Cam aşa se duce bugetul de vacanţă şi tot aşa se ajunge la dialogul "Unde-s banii, măi, voinice?" / "I-am băut, să nu se strice!". Din fericire, pentru fiecare ispită scumpă există alternative ieftine, la îndemâna oricui. Nu-i nevoie să vă faceţi praf bugetul: există satisfacţii şi la preţuri avantajoase sau chiar gratis, depinde cum ştiţi să vă descurcaţi, cât sunteţi de îndemânatici şi, nu în ultimul rând, charismatici. Dacă nu aveţi idei, vă dăm noi câteva, la promoţie (oricum, mai ieftine decât alea de la mare), cu care să vă scoateţi în modul cel mai convenabil:

1) Meniu pescăresc la restaurant peste medie, cu fructe de mare etc. (150 de lei, să zicem). Propunerea noastră: vă trebuie un cuţitaş (5 lei la surdomuţii din tren), o pungă (gratis, din supermarket) şi papuci care nu alunecă. De-a lungul digului, pe stabilopozi, sunt midii proaspete, care vă aşteaptă să le desprindeţi! Nici nu e nevoie de sare, ajunge apa de mare, dar să le clătiţi de nisip, să nu scârţâie între dinţi. Cât vă băgaţi după ele în apă până la brâu, mai puteţi face şi o economie de 1 leu, adică o taxă de intrare la pisoarul unui WC cu plată. Poftă bună!

2) Bere premium la dozator, la o terasă cu muzică, antren şi ospătăriţe în ţinute sumare (15 lei 500 ml, să zicem). Propunerea noastră: tot bere, dar 7 lei 2500 ml. Mai exact, un pet de la alimentară. Dacă îl consumaţi pe loc, rece, să vă prindă flama, nu vă mai trebuie muzică, antren sau alt sunet care face creierul să doară, aşadar faceţi economii (mai ales că veţi sări şi peste măcar o masă). Din punctele 4) şi 5) veţi afla cât de importantă e alegerea şi pentru a contracara alte ispite!

3) Ilustrate colorate cu malul, cu valul, cu plaja, cu vraja, cu marea, cu sarea, cu staţiunea, cu hotelul (măcar 1 leu bucata, depinde). Ce să faceţi cu ele, la ce vă trebuie? Ca să le trimiteţi cunoscuţilor aveţi nevoie şi de timbre, care şi ele costă, ştiaţi asta? Şi nu merge să trimiteţi doar la câţiva, că se supără ceilalţi, iar dacă vă decideţi să trimiteţi la toţi, nu vă mai rămân bani pentru punctul 2) Mai bine notaţi pe un carneţel (ambalaj gol, pachet de ţigări, bon fiscal etc.) impresiile şi, după ce vă întoarceţi acasă, le povestiţi tuturor cum a fost la mare, pe Coasta de Azur (că n-au de unde şti: bronzul de la Cannes arată exact la fel ca ăla de la praşilă).

4) Colac, vestă sau mânecuţe de umflat, pentru copii (50 de lei, aproximativ). Ştiţi cât de uşor se sparg şi se desumflă, cât de periculoase pot deveni? Vă sugerăm să cumpăraţi, mai bine, nişte sfoară (merge şi o curea de la pantaloni sau un set de bretele): cu siguranţă, de la punctul 2) v-au rămas nişte peturi goale (cu berea la dozator, de la terasă, nu faceţi nimic în cazul ăsta!). Ele plutesc cel mai bine şi sunt mult mai rezistente – plus că, după ce ies copiii din apă, le puteţi clăti şi duce la umplut cu bere pentru acasă, de la o berărie de cartier!

5) Tiribombe de învârtit în parcul de distracţii (preţ variabil funcţie de parc). Plătiţi să vă învârtiţi şi să ameţiţi? Puteţi încerca exact aceleaşi senzaţii la acelaşi punct 2) despre care am mai pomenit. După ce aţi rezolvat cu petul, puteţi să vă învârtiţi pe plajă (în sensul trigonometric ori cel al acelor de ceas): veţi ameţi cu siguranţă mai tare decât în orice parc de distracţii! Să aveţi, totuşi, la îndemână, o punguţă (cea de la primul punct, în care aţi ţinut midiile, e perfectă!), în caz că, eufemistic vorbind, aveţi rău de avion. Alte sfaturi, cât de curând, fiindcă sezonul estival încă n-a ajuns la perioada sa de vârf!

 

 

Comentarii