Ştire-bombă din mediul universitar!

marți, 09 iulie 2013, 01:50
4 MIN
 Ştire-bombă din mediul universitar!

* Duminică la prânz am fost la un film cu zombi şi cu Brad Pitt. Mai bine zis, am fost la film cu membrii familiei, filmul era cu zombi şi cu Brad Pitt, care salva (de fapt, nu prea salva) omenirea de invazia unor cetăţeni, tot mai mulţi, infestaţi cu un fel de virus transmis prin muşcături. Am remarcat că muşcaţii aveau un auz foarte bun (nu ca unii români, care aud doar ce vor ei) şi erau plini de energie, fugeau şi chiar se căţărau unul peste altul (au procedat aşa ca să treacă peste un zid imens), iar asta demonstrează tenacitate şi capacitate de lucru în echipă, adică două calităţi rar întâlnite la cei din jur. Până la urmă, am rămas cu senzaţia că problema, în film, a fost pusă greşit şi că, de fapt, zombi erau chiar cetăţeni de nădejde (un trailer aici – or mai fi şi altele), dar filmul a fost făcut mai degrabă pentru efectele 3D decât pentru scenariu, regie, actori sau lupta dintre bine şi rău.
* Că veni vorba despre morţi-vii care fugeau după vii-vii, de le scăpărau tălpile (pesemne că tălpile de zombi au piele moartă, ca în reclama la un aparat despre care am mai scris): am urmărit la ştiri secvenţe din Pamplona, unde câteva vite fugăreau pe străzi nişte cetăţeni, care voiau să pară viteji. Urmăriţii fugeau exact ca străinii veniţi în România care ajung din greşeală, noaptea, pe anumite străzi nefrecventabile, şi o iau la fugă, să scape de maidanezii aflaţi pe urmele lor. Ne mirăm că nu s-a gândit nimeni să scoată de aici un brand turistic adevărat, să se profite de haitele de câini comunitari şi să se organizeze curse oficiale, să vină străinii prin agenţiile de turism, să se distreze şi să plece cu amintiri nepieritoare, pantaloni hărtăniţi, urme de muşcături pe fund etc. Nici la faza cu taurii, între noi fie vorba, nu ni se pare că ar fi prea multă minte: să te laşi fugărit de nişte vite pentru ce? Mai degrabă îi înţelegem pe unii compatrioţi, care fugăresc ei vitele de pe islaz, să le bage în grajdul lor şi să le taie, fără ştirea stăpânului.
* L-am văzut şi pe Radu Mazăre costumat în Ludovic al paişpelea (mai degrabă, în cocalar de pe vremea lui Louis XIV); cică turiştii s-au fotografiat cu el, iar asta arată că nu mai sunt la modă pozele cu capra împăiată, cu cămila sau maimuţa: trendy sunt fotografiile de vacanţă cu primarul mascat ca o sorcovă! O altă idee de brand turistic: să fie competiţie între primarii români, care să apară în public mai împopoţonat şi să atragă mai mulţi amatori! Să găsim pe site-uri anunţuri gen "Ofertă Last Minute Chişcani! Primar papuaş vă invită la pozat!" sau "Reducere pachet turistic Potângeni! Foto primar costumat eunuc!" etc. Pesemne că, la fel ca în cazul zombiilor, e un virus care atacă primarii români şi îi face să se îmbrace cât mai ridicol, dar Viorel Lis (care şi el a apărut costumat ba în Spiderman, ba în Shreck sau în faraon) măcar are scuze, că e fost primar şi are o vârstă la care îl poţi împopoţona după chef, fără să se supere sau să se prindă.
* Ştire externă de week-end, preluată de la USA Today: cică tinerii americani au început să vaporizeze alcool şi să tragă aburii pe nas. Practic, ei au început să fumeze alcool. Ca să folosim termeni în temă, ni se pare o ştire cam fumată: prin anumite regiuni de pe la noi există tineri capabili să facă alcool din tutun!
* Ieri, pe la prânz, toate televiziunile băgau titluri mari, gen "Ameninţare cu bombă la Universitatea din Iaşi"; pe un post se vedeau imagini cu Universitatea (era şi "Direct" într-un colţ) şi ni s-a spus că "acesta e locul atentatului, de unde pericolul a fost înlăturat". Mai bine zis, am văzut un loc în care nu se întâmpla nimic. Ca şi cum ni s-ar arăta imagini live de lângă Mărăşeşti, în vreme ce pe bandă se întinde titlul "Bătaie ca-n filme între români şi germani! Martorii zic că au fost folosite arme de foc şi chiar s-au auzit explozii! Din fericire, pericolul a fost înlăturat!". Săptămână frumoasă în continuare!

Comentarii