Studentă medaliată cu argint la Bruxelles

Laura-Elena Bejinariu a participat la un concurs pe teme energetic

luni, 03 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Studentă medaliată cu argint la Bruxelles

O studentă de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată de la Univer­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) a obţinut o medalie de argint la un concurs studenţesc internaţional organizat în cadrul conferinţei anuale a asociaţiei europene EURELECTRIC. 

Intitulată în acest an „Plug and play: charged for the future?“, conferinţa s-a desfăşurat la Estoril, în Portugalia, iar delegaţia TUIAŞI a participat în ambele zile ale manifestării care s-a desfăşurat pe perioada 19 – 20 iunie. Studenta câştigătoare a medaliei de argint, Laura-Elena Bejinariu, masterandă la specializarea Inginerie şi management în contextul globalizării, a prezentat la concurs un videoclip animat, intitulat „GoBot – for your utility“.

Prin intermediul acestui filmuleţ, studenta a propus îmbunătăţirea interacţiunii companie-client cu ajutorul aplicaţiilor software de tip chatbot. Pe lângă studenta ieşeană, pe podium a urcat şi Maria-Ruxandra Luca, de la Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnica Bucureşti, care a obţinut medalia de aur. „Experienţa celor două zile de conferinţă a fost unică şi bogată în informaţii privind noile tendinţe în materie de energie, mai ales cea regenerabilă, reglementări şi efectul pe care tehnologia digitală îl are şi îl poate avea în acest sector. A fost o surpriză plăcută să avem un podium românesc şi ţin să mulţumesc cadrelor didactice şi sponsorilor pentru ajutorul şi sprijinul oferit“, a declarat Laura-Elena Bejinariu.

EURELECTRIC, Uniunea In­dus­triei de Energie Electrică, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice şi un partener important în ceea ce priveşte luarea deciziilor referitoare la acest domeniu. EURELECTRIC oferă premii studenţilor încă din 2010 în cadrul con­ven­ţiilor sala anuale, desfăşu­rate în di­fe­rite oraşe europene. 

Comentarii