Studenţi arabi aduşi cu forţa la bară, într-un dosar de trafic de cocaină

sâmbătă, 09 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Studenţi arabi aduşi cu forţa la bară, într-un dosar de trafic de cocaină

Printre cei care vor da declaraţii în faţa judecătorilor se numără şi cetăţeni străini care au mai avut probleme cu legea.

Audieri fierbinţi derulate de judecătorii ieşeni într-unul dintre cele mai importante dosare de trafic de droguri judecate la Iaşi. Mai mulţi cetăţeni străini de origine arabă, unii foşti sau actuali studenţi ai Universităţii de Medicină, urmează a fi audiaţi la Tribunal. Aceștia au fost citaţi de judecători pentru a fi audiaţi în dosarului fiului unor profesori universitari tunisieni, arestat la Iaşi într-un dosar de trafic de droguri.

Cei enumeraţi nu s-au prezentat la ultimul termen de judecată, motiv pentru care magistraţii Tribunalului au dispus emiterea unor mandate de aducere pentru ei, audierile fiind programate pentru 5 octombrie. Străinii ar trebui să dea informaţii despre activitatea de trafic de stupefiante derulată de Jallouli Abderrahman, Skander Turki şi Anca Ber­cea. Potrivit anchetatorilor, reţeaua a fost pusă pe picioare în 2015 de arabul Turki Skander.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate cantitatea de 700 grame de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 grame de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de canabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei“, au precizat procurorii DIICOT. Arabul Jallouli Abderrahman, zis Joey Zasa, s-a născut la Paris şi este fiul unor universitari din Tunisia. Potrivit ordonanţei de reţinere, acesta primea drogurile de la Anca Georgeta Bercea, aceasta primind, la rândul ei, stupefiantele de la Skander Turki. Procurorii detaliază că, pe 8 decembrie 2015, Jallouli a primit o cantitate de canabis de la o altă persoană, pe care ar fi aruncat-o la un tomberon de gunoi, unde a fost găsită de anchetatori.  

Comentarii