Sunt fetiţă cu bentiţă…

marți, 26 martie 2013, 02:50
4 MIN
 Sunt fetiţă cu bentiţă…
* Mai e destul de multă vreme până la Paştele ortodox, dar catolicii se află deja în Săptămâna Mare, aşadar trec, acum, prin perioada căutărilor. Mielul lor va fi, din câte se pare, mai mic decât mielul creştinilor ortodocşi, care are timp să meargă la sală, să facă fitness şi să pună ceva muşchi pe el. Ideea e că, după toată panarama care a fost cu urmele de carne de cal descoperite (sau nu) în pasta de mici ori în alte preparate, cei care caută produse cu specific pascal trebuie să fie extrem de atenţi: circulă zvonuri că unii miei prezintă urme de carne de câine!
* Pe Discovery a început un nou serial, "Secretele gangsterilor" sau aşa ceva, nu ne-am uitat la vreun episod, doar am citit despre el. Prima dată ne-am zis că ar putea fi interesant să aflăm secretele gangsterilor, fiindcă ăştia au bani, de obicei, aşadar oricând e bine să afli cum să faci avere. După aia, avântul ni s-a temperat, ne-am gândit mai bine şi am realizat că e periculos, toţi stau cu ochii pe gansteri: ideal ar fi să te poţi comporta ca gangsterii, dar poliţia chiar să te apere. Chiar, de ce nu bagă vreun post românesc serialul "Secretele politicienilor"? Că din tableta lui Silviu Mănăstire, de pe Realitatea, înţelegem că ai noştri aleşi au făcut bani de pe urma funcţiei, dar nu ni se spune şi cum. Ar fi soluţia creşterii nivelului de trai în ţară, să facă toţi românii bani ca oamenii politici!
* Că veni vorba: sâmbătă am tras cu coada ochiului la imaginile transmise live de la războiul civil din sânul PDL – că aşa ceva a şi fost; oricum, scandalul s-a iscat de-abia după ce preşedintele a băgat clipul în care face "Pa-pa!" celor din partid: imediat s-au repezit ca pitpalacii la bobiţe suspendacii de serviciu care, de data asta, n-au mai fost Voiculescu şi Antonescu, ci Radu Stroe şi rozaliul Hrebenciuc (chiar şi Iliescu a sărit, cât de sus mai poate sări, la anii lui). Se vede de aici că ni se ascunde ceva: pesemne că România a ieşit deja din criză, iar noi nu ştim asta! Altfel, nu se explică de nici o culoare de unde există atâtea milioane de iepuroi de zvârlit pe o nouă tură de suspendare. Mai bine s-ar da foc la banii ăştia, că măcar ar da căldură pentru cinci minute. Cui îi mai trebuie suspendare acum? Cine mai crede că, dacă n-a ieşit lumea la urne, când cu referendumul de anul trecut (nici noi n-am ieşit!), la o nouă suspendare vor veni alegători, puhoi, să stea la coadă? Doar morţii din Teleorman, că ăia constituie un electorat conştiincios! Poate că ar ieşi câţiva, dacă ăştia, de la USL, ar anunţa că, în preajma Paştelui, alegătorii cei mai vrednici vor primi în dar câte un miel, dar bănuim că lumea va fi reticentă: în condiţiile în care actuala guvernare a promis ceva, dar a dat poporului altceva, oamenii se vor întreba despre ce fel de miel e vorba…
* În week-end am auzit un nene care prezenta live o ştire despre condiţiile meteo (care, să recunoaştem, n-au fost prea vesele pentru acest interval de prognoză). L-am auzit taman când spunea că "Deşi a început primăvara astronomică, iarna s-a dezlănţuit cu furie!". Noi am fi adăugat ceva între "cu" şi "furie", un cuvinţel, "cu multă furie", de exemplu; pesemne că şi el ar fi adăugat, dacă i-ar fi venit pe loc la mână. Nu i-a venit ideea, deci i-a venit niţel să râdă singur de ce-a spus.
* Zilele trecute a fost, poate că aţi urmărit la televizor, scandalul fetiţei cu bentiţă tricoloră (ca alea ale lui Marian Nistor, de la Savoy, dar cu tricolorul românesc) purtată destul de ostentativ pe cap, la şcoală, în ziua de sărbătoare a ungurilor. O televiziune de ştiri chiar a invitat-o în direct, iar realizatorul (Rareş Bogdan, dacă nu ne înşelăm) a lăudat-o şi şi-a pus şi el steag tricolor la gât. Noi suntem pacifişti, deci vrem să fie linişte, ca să ne facem treaba (sau să dăm muzica la maximum). Dacă este, de pildă, paradă gay, nu începem să huiduim şi să zvârlim de la geam cu borcane în manifestanţi (facem scandal doar dacă trec pe sub geamul nostru şi zbiară, dar nu este cazul, parada fiind la Bucureşti), iar dacă am şti că un gest al nostru (teribilist, la urma urmei) ar putea răscoli resentimentele unora, ne-am abţine. E ca şi cum, de Sfinţii Constantin şi Elena, ne-am înfige printre sărbătoriţi ţinând o pancartă "Vasile e mai tare!". Iar dacă Rareş Bogdan vrea rating făcut pe bune, pe pielea proprie, îi sugerăm să meargă la Ruginoasa, pe 31 decembrie, şi să se bage printre Văleni purtând un ecuson cu inscripţia "Sunt Delean!"…

Comentarii