De Business

Punem punctul pe știi

Târg de locuri de muncă la hotel Moldova

marți, 29 septembrie 2015, 01:50
1 MIN
 Târg de locuri de muncă la hotel Moldova

Un eveniment de recrutare, dedicat îndeosebi tinerilor fără loc de muncă şi a şomerilor de lungă durată, va avea loc la finele acestei săptămâni la Iaşi. Peste 40 de angajatori şi-au anunţat participarea la bursa locurilor de muncă ReASPIR Crescendo din Iaşi.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 2-4 octombrie la Hotel Moldova. Vineri, 2 octombrie, cei interesaţi de oferta bursei se pot prezenta la standurile angajatorilor în intervalul 10-19, iar sâmbătă şi duminică intervalul orar este cuprins între orele 10 şi 16. „Pe parcursul celor trei zile de eveniment, vizitatorii vor avea oportunitatea de a participa la seminarii, tombole şi activităţi din cadrul bursei, gândite special pentru ei. Principalul obiectiv al evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre aproximativ 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorii din municipiul Iaşi şi judeţele limitrofe, contribuind astfel la creşterea ratei de ocupare din regiunea Nord-Est”, au transmis organizatorii evenimentului.

Proiectul ReASPIR Crescendo este iniţiat de către Farmexpert DCI, în parteneriat cu Citius HR şi Asociaţia Pro Societate „Sf. Ciprian”, fiind finanţat din Fondul Social European, prin programul POSDRU 2007-2013. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) erau la finele lunii trecute 13.950 persoane. Doar circa 16% dintre aceştia beneficiază, potrivit legii, de indemnizaţie de şomaj. La nivelul judeţului, cei mai numeroşi şomeri au vârsta cuprinsă între 40-49 ani, respectiv 3.901 persoane, iar numărul tinerilor din grupa 25-29 de ani aflaţi în evidenţa AJOFM este de 693 de persoane.

 

 

Comentarii