Teatrul de la Chişinău aduce duminică la Iaşi spectacolul „Douăsprezece scaune”

luni, 19 ianuarie 2015, 18:29
2 MIN

Reprezentaţie va avea loc de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional. Preţul biletelor este cuprins între 16 lei, cât costă un loc la balcon, şi 40 de lei, un loc în lojă.

În cadrul proiectului „Reuniuni teatrale”, aflat la cea de-a II-a ediţie, Teatrul Naţional din Iaşi aduce pe scena ieşeană spectacolul „Douăsprezece scaune”, după Ilf şi Petrov, care va avea loc duminică, 25 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional.

Preţul biletelor este cuprins între 16 lei, cât costă un loc la balcon şi 40 de lei, un loc în lojă.

O colaborare de lungă durată între cele două instituţii teatrale, bazată pe un dialog intercultural de calitate, se concretizează, nu întâmplător în jurul momentului sărbătoririi Unirii, prin două spectacole de vârf  ale Teatrului de peste Prut.

„Este vorba de o comedie muzicală despre birocraţie şi corupţie, pusă în scenă după romanul cu acelaşi nume. Acelaşi subiect: goana după avere şi putere, minciuna, hoţia şi corupţia, teme mereu actuale, inclusiv în Republica Moldova. Eroii care capătă caracter naţional vin să ne spună, prin joc de teatru, multe adevăruri ”, a declarat Radmila Popovici Paraschiv, cea care a scris versurile melodiilor.

Scenariul şi regia spectacolului sunt semnate de Petru Hadârcă, coregrafia de Victoria Bucun, costumele sunt create de Stela Furdui iar muzica îi aparţine lui Valy Boghean, pe versurile Radmilei Popovici.

Această nouă adaptare aduce pe scenă aproape întreaga trupă a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Douăsprezece scaune” este o comedie mustoasă cu multă muzică, dar şi cu aluzii la timpurile în care trăim. Tot în cadrul acestui proiect, Teatrul Naţional va merge cu alte două spectacole la Chişinău, pe 27 martie, zi de asemenea cu semnificaţie, deoarece pe această dată se sărbătoreşte Unirea de la 1818 a Basarabiei cu România.

Biletele pentru spectracolele de la Naţionalul ieşean sunt puse în vânzare la agenţia teatrală, dar pot fi achiziţionate şi online de pe www.eventim.ro sau în magazinele partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. 

Comentarii