GADGET, MY LOVE

Telefoanele mobile devin din ce în ce mai complicate pentru utilizatorul obişnuit

miercuri, 26 februarie 2014, 10:54
3 MIN
 Telefoanele mobile devin din ce în ce mai complicate pentru utilizatorul obişnuit
Smartphone-urile sau telefoanele inteligente de astăzi sunt cele mai dorite gadget-uri în rândul tinerilor din România şi, de asemenea, sunt cele mai vândute dispozitive electronice ale anului trecut. 62% dintre americani deţin deja un astfel de telefon, dar cea mai mare parte dintre aceştia folosesc dispozitivul doar pentru apeluri telefonice, pentru SMS-uri şi pentru fotografii.
Într-un articol publicat recent în publicaţia Washington Post sunt enumerate câteva dintre problemele utilizatorilor în încercarea de a arată că telefoanele inteligente au devenit prea complicate pentru cumpărătorul obişnuit. Mulţi dintre posesorii acestor dispozitive nu dispun de prea mult timp liber şi nici de răbdarea necesară pentru a desluşi toate trucurile noilor sisteme de operare mobile şi, astfel, noul telefon este catalogat ca fiind intimidant şi mult prea încâlcit.
Un studiu recent realizat de Pew Research Center şi citat în acelaşi articol arată că 81% dintre utilizatori folosesc telefoanele inteligente pentru a trimite mesaje scrise, dar doar 50% dintre aceştia instalează noi aplicaţii sau trimit email-uri de pe smartphone. În plus, studiul arată că există de două ori mai multe şanse ca o persoană de sex masculin să descarce noi aplicaţii. În schimb, şansele ca o persoană de sex feminin să considere neadecvată folosirea acestui dispozitiv în timpul unei cine sunt de două ori mai mari.
Funcţiile noi precum „air gestures” sau biletele electronice pentru film sau avion ce pot fi stocate şi utilizate de pe telefon sunt folosite de doar 5% dintre utilizatorii din Statele Unite ale Americii ce deţin un smartphone. Mulţi dintre ei nu ştiu de existenţa acestora, nu ştiu să le folosească sau nu găsesc un rost în a le încerca.
Un utilizator de 41 de ani din Montgomery County, Statele Unite ale Americii, povesteşte ruşinat cum nu a reuşit să folosească camera foto pentru a capta o imagine cu un obiect. A intrat în aplicaţia necesară, dar aceasta capta doar imaginea lui prin camera poziţionată pe partea din faţă a telefonului. Respectiva persoană a fost nevoită să meargă la magazinul din care a achiziţionat smartphone-ul pentru a afla de la un angajat că există un buton în cadrul acestei aplicaţii cu care se poate selecta camera dorită: cea din faţă sau cea din spate. O altă persoană de 52 de ani a mărturisit că într-o noapte a fost nevoită să ducă în altă cameră telefonul soţului care nu se mai oprea din cântat.
„Imigranţi Digitali” este denumire ce a fost dată acelor persoane care nu au crescut cu calculatoare, tablete sau telefoane inteligente şi care întâmpină probleme în a descâlci ecranele tactile de astăzi. Mulţi dintre aceştia, înainte de a ajunge la un specialist, cer ajutorul fiilor sau nepoţilor care au fost catalogaţi drept „Nativi Digitali” şi care fac ca orice sarcina de pe telefon să pară atât de simplă şi de naturală.
 
Tu ce probleme ai întâmpinat cu noul telefon inteligent? Aşteptăm poveştile voastre şi pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/GadgetMyLove.

Comentarii