De Business

Punem punctul pe știi

Telenovelă la o mare companie din Iaşi

La Fortus SA va fi desemnat cel de-al nouălea administrator.

marți, 26 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 Telenovelă la o mare companie din Iaşi

Telenovela numirii unui administrator judiciar la Fortus continuă. Acţionarul majoritar, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a desemnat, în urma unei cereri de oferte, cel de-al nouălea administrator. 

Potrivit informaţiilor deţinute de „Ziarul de Iaşi”, în perioada următoare urmează să fie convocată Adunarea Creditorilor pentru a vota numirea în calitatea de a adminsitrator judiciar a societăţii de insolvenţă Trust Insolvency SPRL din Bucureşti, coordonată de Dana Rădulescu şi Marius Huţanu. Dacă votul creditorilor va fi unul favorabil, magistraţii de la Târgu Mureş vor trebui să valideze această modificare, după ce în ultima jumătate de an au mai operat o serie de modificări în rândul administratorilor judiciari de la Fortus.

Ultima modificare a fost operată pe 30 martie, când administrator provizoriu a fost numită societatea ieşeană de insolvenţă Management Reorganizare Lichidare, coordontă de practicianul în insolvenţă Corneliu Mititelu, după două încercări eşuate în ultimii nouă ani. Mititelu a dat târcoale fostului combinat de utilaj greu încă din 2008, când Fortus intra pentru a doua oară în insolvenţă, însă în acel moment a fost învins de Adrian Ababei, care devenise astfel primul administrator judiciar al combinatului.

După ce alte patru echipe de administratori judiciari au administrat fără succes activitatea Fortus, Mititelu a depus din nou ofertă la acţionarul majoritar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), dar a pierdut în faţa unui consorţiu format din SMDA Mureş Insolvency SPRL şi ZRP Insolvency SPRL. După doar câteva luni, AAAS a solicitat înlocuirea acestei echipe din cauza unei posibile incompatibilităţi în care s-ar afla ZRP Insolvency. Iniţial a fost numit ca înlocuitor provizoriu BDO Business Restructuring, dar din cauza lipsei de interes a acestei societăţi a fost ales administrator provizoriu, până la confirmarea definitivă a Tribunalului, MRL Iaşi.  

 

 

Comentarii