Tenis printre picături

vineri, 15 ianuarie 2016, 02:43
3 MIN
 Tenis printre picături

 

Semifinala de la Sydney dintre Simona Halep şi Svetlana Kuzneţova s-a întrerupt din cauza ploii în primul set la scorul de 5-4 şi va fi reluată astăzi. Tot astăzi, se preconizează a avea loc şi finala. Monica Niculescu a pierdut, la Hobart. un meci de un dramatism ieşit din comun. Mergea s-a calificat în semifinale la dublu
 
* Semifinala turneului de la Sydney, dintre Simona Halep, a doua jucătoare a lumii şi Svetlana Kuzneţova (25 WTA) s-a întrerupt din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru româncă, şi va fi reluată astăzi. Ieri, întâlnirea a început cu o întârziere de patru ore şi jumătate şi a fost oprită după 42 de minute, la scorul de 5-4 pentru sportiva română, înaintea serviciului rusoaicei. În cursul acestui prim set, la scorul de 4-3 şi 30-15 pentru Kuzneţova, meciul a mai fost oprit câteva minute deoarece o ploaie uşoară a făcut alunecoasă suprafaţa de joc de pe Arena “Ken Rosewall”. Întâlnirea a fost reluată după ştergerea terenului, apoi ploaia şi vântul s-au înteţit. Mai multe reprize de precipitaţii au afectat programul celor două turnee de la Sydney, WTA şi ATP.Cealaltă semifinală, Belinda Bencic – Monica Puig, care a început pe un teren secundar, a fost oprită la scorul de 4-0 şi 15-0, în favoarea sportivei portoricane şi va continua tot astăzi. Foarte probabil, după cele două semifinale se va juca tot astăzi şi finala, pentru a nu se perturba programul jucătoarelor înainte de Australian Open.
În proba de dublu feminin, cuplul format din românca Raluca Olaru şi kazaha Iaroslava Şvedova a fost învins, după o partidă extrem de disputată, de către perechea favorită nr. 1, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India) cu scorul de 6-4, 3-6, 8-10. Această partidă a fost înterurptă din cauza ploii în momentul în care Olaru şi Şvedova conduceau cu 6-4, 2-1, cu break, însă după reluarea meciului favoritele s-au impus.
 * În cadrul turneului de la Hobart, partida din turul al doilea, dintre Monica Niculescu şi britanica Heather Watson (53), a fost reluată, ieri, după întrerupere, la scorul de 6-7, 6-2, 3-1 pentru jucătoarea engleză. Watson a avut un break în avans în setul decisiv şi a căutat să şi-l păstreze după reluare. Monica a salvat trei mingi de meci şi a izbutit să facă re-break. La 6-5 a fost rândul româncei să aibă trei mingi de meci, nefructificate, însă şi setul s-a dus în tie-break. După ce a condus cu 3-1, Monica a pierdut şase mingi consecutive şi Heather Watson s-a dus spre victorie după trei ore şi 14 minute de joc efectiv, repartizate pe parcursul a două zile. Watson a jucat ieri şi sfertul de finală, pierzând cu 3-6, 6-4, 6-4 în faţa suedezei  Johana Larsson. În sferturile de finale ale  turneului tasmanian, s-au mai înregistrat următoarele rezultate: Dominika Cibulkova (Slovacia) – Kiki Bertens (Olanda) 7-5, 6-3; Eugénie Bouchard (Canada) – Camila Giorgi (Italia) 6-3, 6-2, în timp ce nemţoaica Mona Barthel s-a retras înaintea partidei cu Alizé Cornet (Franţa). Semifinalele sunt, deci, Cornet – Larsson şi Cibulkova – Bouchard.
* Singura jucătoare română prezentă în calificările Australian Open de la Melbourne, Patricia Ţig (123 WTA) a fost eliminată în primul tur, scor 6-7, 7-6, 3-6 de către jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (185), după un meci de trei ore.  Pe tabloul principal, figurează Simona Halep (2), Irina Begu (31), Monica Niculescu (38), Alexandra Dulgheru (62) şi Andreea Mitu (95). La simplu masculin, singurul român particiant este Marius Copil (169 ATP) care a acces în turul secund al calificărilor.
 * În turneul masculin de dublu de la Sydney, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 4) a învins, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, echipa australiană Sam Groth/John Peers, calificându-se în semifinale. În faza următoare, Mergea şi Bopanna vor da piept cu Thomaz Bellucci (Brazilia) şi Leonardo Mayer (Argentina). În cealaltă semifinală este calificată echipa poloneză Lukasz Kubot / Marcin Matkowski, care va juca împotriva cuplului învingător dintre Matt Reid / Jordan Thompson (Australia) şi Jamie Murray / Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia), întrerupt la scorul de 4-6, 3-3. În turneul de simplu masculin, nu s-a disputat sau încheiat nicio partidă.
 
 

    

Comentarii