De Business

Punem punctul pe știi

Tesla discută cu oficiali din Shanghai înfiinţarea unei fabrici de automobile electrice în China

vineri, 23 iunie 2017, 08:35
2 MIN
 Tesla discută cu oficiali din Shanghai înfiinţarea unei fabrici de automobile electrice în China

Tesla discută cu oficiali guvernamentali din Shanghai posibilitatea înfiinţării unei fabrici pentru vehicule electrice destinate pieţei chineze, transmite MarketWatch.

Producătorul auto din Silicon Valley a reiterat joi că vrea să definitiveze planurile pentru China până la sfârşitul acestui an. China, cea mai mare piaţă pentru automobile noi din lume şi un mare consumator de vehicule de lux, este o piaţă importantă pentru Tesla, mai ales că guvernul de la Beijing susţine vânzările de vehicule electrice. „Tesla este dedicată profund pieţei chineze şi continuăm să evaluăm posibile centre de producţie din toată lumea pentru a servi pieţele locale. Cu toate că ne aşteptăm ca cea mai mare parte a producţiei să rămână în Statele Unite, trebuie să înfiinţăm fabrici locale pentru a asigura accesabilitatea pentru pieţele pe care le servim”, se arată într-un comunicat al Tesla.

Compania americană nu a menţionat un partener local pentru o companie mixtă – China impune producătorilor auto să opereze fabrici împreună cu parteneri locali –  dar autorităţile au semnalat disponibilitatea de a relaxa cerinţa. În luna mai, directorul general al Tesla, Elon Musk, care a vizitat recent China, a sugerat că schimbarea acestei reguli ar fi „la momentul potrivit”. Prin fabricarea de maşini în China, Tesla ar reduce preţurile vehiculelor sale cu o treime, prin costurile mai mici de livrare şi evitarea taxelor vamale.

China impune o taxă vamală de 25% pentru toate vehiculele importate, dar acest fapt nu a împiedicat cumpărătorii care văd Tesla ca fiind un motiv de prestigiu. Un proprietar chinez al unui automobil Tesla, Chen Zhanchong, a spus că a plătit 176.000 de dolari pentru un automobil Tesla Model S P90D, la sfârşitul lui 2015, cu mult peste preţul de vânzare din SUA, dar că maşina merită banii. Tesla a raportat venituri de peste 1 miliard de dolari în China în 2016, sumă echivalentă, potrivit analiştilor, cu vânzarea a 11.000 de vehicule. Compania a vândut peste 76.000 de automobile la nivel mondial în 2016. În primele patru luni din 2017, Tesla a vândut 5.000 de automobile în China, potrivit site-ului EV Sales.

Comentarii