Test cu oţelarii asiatici

miercuri, 28 ianuarie 2015, 02:44
2 MIN
 Test cu oţelarii asiatici

CSMS Iaşi joacă astăzi un meci amical, cu sud-coreenii de la Pohang Steelers

 

 
CSMS Iaşi dispută astăzi primul meci amical al anului. De la ora 15:00 formaţia ieşeană va juca, în Antalya, acolo unde se află în cantonament, în compania formaţiei sud-coreene Pohang Steelers (“Oţelarii”, în traducere). Adversarul ieşenilor este un club important, care are în palmares cinci titluri de campioni naţionali, patru Cupe interne şi trei Cupe ale Campionilor Asiei, record al  competiţiei. Sezonul trecut, Pohang a terminat campionatul intern pe locul IV.
La meciul de astăzi este aşteptat să debuteze şi noua achiziţie a ieşenilor, portughezo-brazilianul Fabio Braga, care l-a încântat pe preşedintele CSMS, Florin Prunea. “Fabio are câteva kilograme în plus, însă se vede imediat că este un fotbalist rasat. Şi dialogurile purtate cu el m-au convins că e un om de calitate, se vede că tatăl său, un nume cunoscut în fotbalul mondial, s-a ocupat foarte atent de el. Sper să fie unul din marile câştiguri ale echipei pentru retur, pe un post important de mijlocaş central, zonă în care poate rezolva şi faza defensivă şi cea ofensivă” a spus şeful executivului ieşean despre jucătorul de 23 de ani care s-a născut în Portugalia şi a jucat în Brazilia la Fluminense (cu care a ieşit campion naţional în 2012) şi America RN.

Abel Braga, tatăl lui Fabio, a fost un stoper care a jucat la mai multe echipe cunoscute din Brazilia (de exemplu, Fluminense, Vasco da Gama, Botafogo), perioadă în care a cucerit trei titluri de campion naţional, dar şi la Paris Saint Germain, având şi o selecţie în naţională, în 1978, an în care a făcut parte din lotul selecţionatei sud-americane care a participat la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal. Şi ca antrenor, Braga senior are o carte de vizită impresionantă, el antrenând mai multe formaţii importante din America de Sud, Europa (Marseille şi alte cluburi portugheze) ori Asia (Al Jazira). Cele mai importante performanţe ca tehnician le-a obţinut cu echipe braziliene: campion naţional cu Fluminense, în 2012, şi câştigător al Cupei Libertadores şi FIFA Club World Cup, cu Internacional Porto Alegre, în 2006, după o finală câştigată în faţa Barcelonei.

 

 

 

Comentarii