Tinerii britanici decid soarta Marii Britanii în UE

luni, 04 aprilie 2016, 01:49
2 MIN
 Tinerii britanici decid soarta Marii Britanii în UE

Tinerii sunt într-o mai mare măsură susţinători ai rămânerii Marii Britanii în UE, dar ei nu prea se "înghesuie" la vot.

Tinerii alegători ar putea fi factorul decisiv în cadrul referendumului privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeana (UE), potrivit unui sondaj publicat ieri, în care numărul susţinătorilor unui Brexit este mai mare decât al celor care se opun, relatează AFP.
Potrivit sondajului realizat on-line de Opinium pentru The Observer, 43% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea ieşirii ţării lor din blocul comunitar, în timp ce 39% doresc rămânerea Marii Britanii în UE. Dintre cei 1.966 de adulţi intervievaţi, 18% au spus că sunt încă indecişi, în timp ce 1% au refuzat să se pronunţe.

Potrivit publicaţiei The Observer, participarea tinerilor alegători ar putea fi factorul decisiv pentru rezultatul referendumului din 23 iunie din Marea Britanie. "Strategii guvernului şi operatorii de sondaje recunosc în privat că problema centrală pentru campania în favoarea menţinerii ţării în UE este că cel mai mare sprijin se află în rândul tinerilor, grupul cel mai puţin susceptibil să meargă la vot", scrie ziarul. Potrivit sondajului, 53% dintre persoanele chestionate cu vârste între 18-34 de ani doresc ca Marea Britanie să rămână în UE, faţă de 29% care s-au pronunţat pentru Brexit.

În grupa de vârsta 35-54 de ani, 38% doresc menţinerea ţării în blocul comunitar, în timp ce 42% doresc ieşirea din UE. În rândul celor de peste 55 de ani, 30% doresc rămânerea în UE, în timp ce 54% susţin un Brexit.

 

Comentarii