Toarnă, toarnă, soro!

marți, 03 februarie 2015, 02:50
3 MIN
 Toarnă, toarnă, soro!

Abia după ce se va face dreptate, vor fi bani şi pentru autostrăzi, şi pentru spitale, şi pentru şcoli, ba chiar şi pentru închisori mai curate pentru politicienii cei foarte murdari!

Clanul politicienilor este în degringoladă. După pesedişti şi liberali, a venit rândul foştilor pedelişti să dea cu subsemnatul la DNA. Din probele deţinute de procurori rezultă că numai şpăgile colegiale, împărţite pentru a depăşi anumite blocaje ivite în calea “deal-urilor”, erau de ordinul milioanelor de euro. Asta dezvăluie atât gradul de corupţie, cât şi amploarea jafului la care se dedau pedeliştii, ca şi clientela politică portocalie în cârdăşie cu alte largi categorii de oameni ai muncii. Nu a mai rămas nicio îndoială: cei din PDL au furat la fel de mult ca pesediştii şi liberalii.

Noutatea este alta. De data asta, se toarnă în draci. Înspăimântaţi de vânticelul răcoros care adie dinspre DNA, cei acuzaţi deja de matrapazlâcuri întocmesc denunţuri peste denunţuri. Se arată cu degetul spre orice: către SRI, către judecători, către poliţişti, către primari, către babani oameni de afaceri, către presă ba chiar şi către DNA. În acelaşi timp se lansează avertismente şi se proferează ameninţări. Legea omertei, atât de dragă mafiei politice, a fost încălcată. “Ne certăm, dar nu ne băgăm niciodată la puşcărie!” a devenit “Dacă-l torn, pică şi el!”. Şi îl toarnă!

Dar este absolut obligatoriu ca destructurarea reţelelor infracţionale din politica românească să se facă atât orizontal, cât şi vertical. Nu avem un triunghi al corupţiei, ci o piramidă a corupţiei. De unde vine Udrea? Cine a fost înaintea lui Cocoş? Cum de a avansat atât de repede Bica? Sunt absolut convins că firul roşu coboară până mult în trecut, pentru a junge la butoniera unor indivizi care pozează azi în seniori ai democraţiei. Unii dintre ei stau cocoţaţi pe averi colosale.

De aceea, pasul logic următor trebuie să însemne nu doar recuperarea întregului prejudiciu, ci mai ales confiscarea tuturor averilor ilicite. Avem nevoie de o lege clară care să ceară justificarea munţilor de bani din curţile unora. Acesta a fost unul dintre mesajele principale ale votului de pe 16 noiembrie! Ia înapoi ce ţi s-a furat! Cum poţi spune despre milioanele de euro ale Mondialului Bercea, făcute mai ales în anii ’90, că sunt greu de verificat şi imposibil ce confiscat? Caută averile dubioase ale politicienilor, poliţiştilor, magistraţilor etc. din acea perioadă şi vei descoperi cu cine făcea afaceri interlopul. Cine-l sprijinea. Apoi, pocneşte-i pe respectivii peste ceafa groasă! Poate că multe dintre golăniile anilor ‘90 s-au prescris, dar averile necuvenite reprezintă cea mai utilă probă incriminatorie.

Doar mergând mult în trecut şi deposedându-i de averi pe marii jefuitori ai economiei naţionale se va putea da lovitura de graţie corupţiei. Hoţii mileniului al treilea s-au căţărat pe umerii profitorilor revoluţiei din 1989. E încă mare nevoie de dreptate. Şi abia după ce se va face dreptate, vor fi bani şi pentru autostrăzi, şi pentru spitale, şi pentru şcoli, ba chiar şi pentru închisori mai curate pentru politicienii cei foarte murdari! 

Comentarii