TOPUL colegiilor de elită din Iaşi. Felicitări elevilor care au fost admişi!

luni, 20 iulie 2015, 02:00
3 MIN
 TOPUL colegiilor de elită din Iaşi. Felicitări elevilor care au fost admişi!

Într-un clasament după media mediilor de admitere, pe primul loc se află Colegiul Naţional cu 9,79. Urmează foarte aproape Colegiul „Negruzzi“, cu media 9,73 şi Colegiul „Emil Racoviţă“ cu 9,67. La „Naţional“, la profilul mate-info, media tuturor mediilor este 9,86.

În urma repartizării computerizate, „Ziarul de Iaşi“ a realizat un top după media mediilor de ad­mitere a elevilor. Ne-am rezumat la primele cinci licee de elită din Iaşi, pentru a vedea care este diferenţa de medie între ele. Astfel, am rea­lizat în primă etapă media mediilor la fiecare specializare a fiecărui liceu, apoi am făcut media tuturor mediilor cu care elevii au fost re­partizaţi la fiecare colegiu în parte, obţinând un clasament cât se poate de obiectiv.

Pe primul loc se află Colegiul Naţional cu media tuturor mediilor de 9,79, apoi Colegiul „Costache Negruzzi“, cu media 9,73, urmat de Colegiul „Emil Racoviţă“, care are media tuturor mediilor elevilor 9,67. Pe locul patru se află Colegiul „Grigore Moisil“, unde la toate cele şase clase de mate-info media mediilor de admitere este 9,48 iar pe locul cinci se află Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ cu media medii­lor 9,31.

Analizate pe profiluri, cea mai mare medie a mediilor de admitere, adică clasa cu cei mai buni copii din judeţ se află la mate-info la Colegiul Naţional, unde media mediilor la acest profil este 9,86. Urmează acelaşi profil însă de astă dată de la Colegiul „Negruzzi“, unde media mediilor este de 9,78, apoi profilul Ştiinţe ale Naturii de la acelaşi liceu, unde avem o medie a mediilor de admitere de 9,77. Pe locul patru se află profilul Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional, unde media tuturor mediilor de admitere este de 9,75, după care urmează profilul mate-info de la Colegiul „Racoviţă“, unde media mediilor este 9,74. Următoarea medie în ordine descrescătoare se află la acelaşi liceu, la profilul Ştiinţe ale Naturii, unde media me­diilor este 9,67, urmat de profilul Filologie de la „Colegiul Naţional“, unde media calculată de noi este 9,60. Sub aceste medii se află profilul Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul „Mihai Eminescu“ unde media mediilor este 9,55, apoi Filologie de la „Negruzzi“ cu 9,54, urmat de cel de Filologie de la „Racoviţă“ cu 9,52. Urmează Colegiul „Grigore Moisil“ cu media tuturor mediilor la singurul profil, mate-info, de 9,48, apoi profilul mate-info de la Colegiul „Eminescu“ cu media mediilor 9,46.

Admiterea la liceu s-a realizat pe baza notelor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională (75%) şi a mediei cu care au terminat gimnaziul (25%). Prima repartizare computerizata a fost pe 14 iulie şi s-a realizat în ordinea des­crescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii elevului pentru fi­liera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor.

La nivel de ţară, în această primă etapă de admitere la liceu, au fost repartizaţi computerizat 124.805 elevi – adica 98,5% dintre cei care au completat fişele de înscriere. În judeţul Iaşi au fost repartizaţi 5.049 de elevi dintre cei 6.570, câţi s-au prezentat la exa­men.
 

Comentarii