Tot personalul de la „Sfânta Maria”, la audieri după tragedia micuţului Fabian

marți, 19 august 2014, 01:58
2 MIN
 Tot personalul de la „Sfânta Maria”, la audieri după tragedia micuţului Fabian

Din cauza unor deficienţe interne, părinţii acestui copil internat la Spitalul de Copii au fost anunţaţi abia după 5 zile de decesul fiului lor.

Ancheta demarată de conducerea Spitalului de Copii în cazul lui Fabian Arnăutu, bebeluşul decedat pe 9 august şi despre care părinţii au fost informaţi abia după cinci zile, a început ieri. Rezultatul acesteia va fi comunicat miercuri, 20 august, atunci când spitalul va stabili cine se face vinovat de faptul că pe fişa curentă a bebeluşului nu se afla numărul de contact al părinţilor. Tot atunci, conducerea unităţii medicale va stabili care va fi sancţiunea aplicată vinovatului, conform Codului Muncii.

„Ancheta internă implică, potrivit legislaţiei în vigoare, audierea personalului medical, a registratoarei, a tuturor celor care sunt implicaţi. Sunt toţi implicaţi, de la secţia exterioară, la Secţia de Terapie, medicul curant, medicul de gardă, asistentul, registratoa­rea, efectiv toată lumea. Trebuie urmărit firul exact pentru a vedea ce s-a întâmplat, unde este defi­ci­en­ţa”, a spus dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria”.

Ancheta a început ieri deoarece, conform legii, spitalul a trebuit să anunţe demararea acesteia prin document oficial tot personalul implicat în cazul pacientului şi abia după 48 de ore să întrunească comisia care va audia fiecare persoană în parte.

Fabian a murit sâmbăta trecută, iar părinţii săi au fost anunţaţi despre nefericitul eveniment abia miercuri, 13 august. Cei doi soţi şi-au ridicat copilul de la morgă joi, iar vineri l-au înmormântat.  Bebe­luşul în vârstă de două luni s-a năs­cut cu o malformaţie cardiacă şi cu sindrom Down. După naştere, copilul a fost monitorizat în Mater­nitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi, în secţia exterioară cronici a Spitalului de Copii „Sf. Maria“ şi în Secţia de ATI a acestuia.

Odată cu internarea copilului, personalul medical nu a trecut pe fişă  un număr de contact al părin­ţilor, şi astfel spitalul a în­târziat să-i anunţe despre decesul micuţului. În cele din urmă, nu­mărul de telefon a fost găsit în arhiva secţiei exterioare de cronici, pe un document cu care Fabian a fost transferat de la maternitate.
 

Comentarii