Toto şi Giancarlo la Iaşi

duminică, 17 martie 2013, 19:04
3 MIN
 Toto şi Giancarlo la Iaşi

Schillaci şi Antognoni au participat la lansarea şcolii de fotbal Magic Trofeo Maestrelli

 

 
Doi dintre cei mai importanţi fotbalişti italieni din toate timpurile, Giancarlo Antognoni (campion mondial în 1982) şi Salvatore “Toto” Schillaci (golgeter al Campionatului Mondial din 1990) au fost prezenţi în week-end la Iaşi. Principalul obiectiv al vizitei fostelor vedete ale “squadrei azzurra” în oraş a fost lansarea şcolii de fotbal Magic Trofeo Maestrelli Iaşi, eveniment care a avut loc sâmbătă. La conferinţa de presă organizată cu acest prilej, cei doi au lăudat iniţiativa lui Dan “Mops” Cojocaru, coordonatorul noului club. “În urmă cu zece ani, am deschis la Palermo o şcoală de fotbal la care vin acum 300 de copii. Îl felicit pe Mops pentru marea pasiune fotbalistică pe care o are şi îi doresc ca, în curând, să aibă la şcoala sa mai mulţi copii decât am eu, să ajungă repede de la 60 la 400. Poate vom face şi un schimb de experienţă între şcoala lui şi cea pe care o am eu. Viitorul sunt copiii. Ei trebuie lăsaţi să joace, să se distreze!” a spus Schillacci. Antognoni, care şi-a adus aminte de jocurile tari disputate împotriva României lui Balaci, Ungureanu, Andone ori Cămătaru şi a avut cuvinte de laudă la adresa “prietenului meu, Mutu”, a declarat: “Deschiderea unei şcoli de fotbal este o iniţiativă importantă în orice oraş, aşa cred că este şi pentru Iaşi. Sper ca Mops să îşi îndeplinească obiectivele pe care le are”. Cei doi au şi lucrat cu copiii la primul antrenament desfăşurat de şcoala Magic Trofeo Maestrelli Iaşi, Antognoni fiind impresionat de calităţile unui puşti, căruia impresarii care i-au însoţit pe foştii fotbalişti italieni i-au luat datele personale! De altfel, una dintre persoanele din delegaţia italiană a propus ca, periodic, copiii ieşeni să lucreze cu una dintre fostele vedete ale “azzurrilor”, printre numele amintite figurând Antognoni, Schillaci şi Gentile.
Activitatea şcolii de fotbal ieşene va fi coordonată din punct de vedere tehnic de Adi Cotan, care nu a ezitat să-i înţepe pe cei care au contribuit la îndepărtarea sa de la CSMS Iaşi: “Îi mulţumesc domnului lector Abălaşei şi profesorului Petrache pentru modul în care m-au tratat. Aşa, pot să lucrez într-un mediu profesionist şi să pun umărul la creşterea unei şcoli care poate fi un exemplu pentru tot oraşul”.
În ceea ce priveşte obiectivele Magic Trofeo Maestrelli Iaşi, acestea au fost prezentate de Dan Cojocaru: “Ne adresăm copiilor care vor să facă mişcare în condiţii deosebite. Nu ascund însă că îmi doresc să creştem şi fotbalişti de mare valoare, care să poată ajuta ca echipa Iaşului să devină o forţă în ţară. Faptul că am avut la lansare invitaţi de o asemenea anvergură mă emoţionează dar mă şi obligă să reuşim lucruri de calitate”.
În imagine, Giancarlo Antognoni şi Salvatore Schillaci, încadrându-l pe coorodonatorul şcolii, Adi Cotan

 

Comentarii