De Business

Punem punctul pe știi

Tragedia de la Suceava deschide cutia Pandorei: un caz exemplar, aseară, la Parchet

Poliţistă trasă de păr, iar colegul ei ameninţat cu moartea. Agresorii, duşi pe sus la Parchet.

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Tragedia de la Suceava deschide cutia Pandorei: un caz exemplar, aseară, la Parchet

Patru persoane din comuna Holboca au fost ridicate ieri de oamenii legii şi duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru audieri. Ieşenii sunt acuzaţi de mai multe fapte de ultraj, ei fiind acuzaţi că ar fi agresat sau ameninţat poliţiştii care au intervenit, în serile trecute, la episoade cu violenţă. Astfel, în serile de 25 şi 26 iulie, cei patru – trei bărbaţi şi o femeie, ar fi fost implicaţi în scandaluri violente, agresându-se reciproc cu nişte vecini.

În timpul intervenţiilor poliţiştilor, una dintre agente a fost trasă de păr de o femeie de etnie romă, au precizat surse judiciare pentru „Ziarul de Iaşi“. De asemenea, un alt bărbat ar fi spus unei persoane că va omorî unul dintre poliţiştii care au intervenit la cele două evenimente. Chiar dacă a fost o ameninţare indirectă, aceasta se încadrează la infracţiunea de ultraj, au mai transmis sursele citate.

Un caz similar a avut loc în alt judeţ, zilele trecute, după ce un bărbat a fost reţinut pentru că a ameninţat cu moartea, pe Facebook, o poliţistă. În cele din urmă, bărbatul a fost plasat sub control judiciar întrucât legislaţia nu permite ca, pentru ultraj la poliţist, un suspect să poate fi dus la arestare.
 
Înainte de închiderea ediţiei noastre, cele patru persoane din Holboca erau încă audiate existând şi posibilitatea reţinerii. La nivelul Poliţiei, acestea sunt cercetate şi pentru infracţiunile de tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru lovire şi alte violenţe.
 

  

Comentarii