Trei copii sub trei ani, la spital cu arsuri grave

joi, 23 octombrie 2014, 01:53
2 MIN
 Trei copii sub trei ani, la spital cu arsuri grave

Lângă doi dintre ei a explodat soba. Peste al treilea micuţ s-a răsturnat oala cu lapte fierbinte.

Doi fraţi au ajuns în stare gravă la spital după ce a explodat o sobă. Copiii, o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate şi fratele ei de trei ani, au fost transportaţi de un echipaj SMURD de la Suceava la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi după ce soba din locuinţa în care se aflau a explodat.

Mama copiilor, ajunsă şi ea la spital la Suceava cu ar­suri, spune că fiul ei de 4 ani a turnat pe foc o sticlă cu benzină, însă pompierii cred că femeia ar fi fost cea care a făcut acest lucru. În urma deflagraţiei, copiii s-au ales cu arsuri de gradul II – III în special la nivelul mâinilor. „Fata prezenta o arsură de gradul II – III la nivelul ex­tremităţii cefalice şi mână strângă şi a fost intubată pe timpul transportului pentru a nu i se deteriora starea de să­nătate. S-a făcut internarea şi s-a intrat în sala de ope­raţii ca să se toaleteze şi să vadă leziunile. Celălalt copil în vârstă de trei ani s-a ales cu arsuri la extremitatea cefalică şi mână bilateral“, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi. Copiii vor rămâne sub supra­vegherea medicilor şi în zilele care urmează, pentru tratament. Pe lângă copii, la spitalul din Suceava a ajuns cu arsuri şi mama.

De asemenea, în cursul zilei de ieri a fost adusă la Iaşi o fată în vârstă de doi ani, din Paşcani. Copilul s-a ales cu arsuri pe 10% din suprafaţa corpului, după ce a căzut lapte fierbinte peste ea. Medicii de gardă de la Spita­lul „Sfânta Maria“ i-au acordat îngrijirile medicale necesare, iar starea ei de sănătate este bună. Ea va mai rămâne internată pentru tratament.

 

Comentarii